moderat_sommar
Gripandet skedde i Arlandastad

Sigtunabo döms för anstiftan till grov misshandel

Tre män döms för en grov misshandel i somras i Sigtuna.

centrum_artikel

En man från Sigtuna  döms för att ha lejt två män för en misshandel i somras. Alla tre döms för inblandningen, två män för grov misshandel och krögaren för anstiftan till grov misshandel. Bakgrunden var att sigtunabon varit utsatt för misshandel och trakasserier av målsäganden i det aktuella fallet under en tid, målsäganden har även dömts separat i ett annat mål.

Men i juni så attackerades målsäganden av de två personerna som lejts för misshandeln med verktyg som hade inhandlats på ett byggvaruhus. Efter misshandeln flydde gärningsmännen mot Stockholm men greps i Arlandastad. Polisen lyckades koppla de två till misshandeln och att de fick i uppdrag av sigtunabon att attackera målsäganden. De två männen hävdar att de agerat i nödvärn och självförsvar. Sigtunabon har förnekat brott.

I rätten uppgav de som utförde misshandeln att de skulle hjälpa sigtunabon med säkerhetsarbete och rådgivning. Vittnesuppgifter gör dock gällande att han ska ha pratat med ”torpederna” kort före attacken på målsäganden, de ska även ha sett en person hålla i ett järnrör. Ett annat vittne såg hur en av männen höll målsäganden samtidigt som en annan slog med hylsnyckel.

Attunda tingsrätt anser att et är klarlagt att sigtunabon lejt de två männen. Samtliga döms till två års fängelse och ska även betala skadestånd på totalt 22 500 kronor.

helsida_sommarlov
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
defacto_helsida
brobygget_helsida_valsta
sigtunahem_sokbostad
2020_helsida
connys_helsida
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

studeravidare_helsida
Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

brobygget_midgard_helsida
ridskola_2020_outsider
brobygget_midgard_outsider
outsider_sommarlov
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_outsider_valsta
nrh
studeravidare_outsider