centrum_panorama2020
Gripandet skedde i Arlandastad

Sigtunabo döms för anstiftan till grov misshandel

Tre män döms för en grov misshandel i somras i Sigtuna.

En man från Sigtuna  döms för att ha lejt två män för en misshandel i somras. Alla tre döms för inblandningen, två män för grov misshandel och krögaren för anstiftan till grov misshandel. Bakgrunden var att sigtunabon varit utsatt för misshandel och trakasserier av målsäganden i det aktuella fallet under en tid, målsäganden har även dömts separat i ett annat mål.

Men i juni så attackerades målsäganden av de två personerna som lejts för misshandeln med verktyg som hade inhandlats på ett byggvaruhus. Efter misshandeln flydde gärningsmännen mot Stockholm men greps i Arlandastad. Polisen lyckades koppla de två till misshandeln och att de fick i uppdrag av sigtunabon att attackera målsäganden. De två männen hävdar att de agerat i nödvärn och självförsvar. Sigtunabon har förnekat brott.

I rätten uppgav de som utförde misshandeln att de skulle hjälpa sigtunabon med säkerhetsarbete och rådgivning. Vittnesuppgifter gör dock gällande att han ska ha pratat med ”torpederna” kort före attacken på målsäganden, de ska även ha sett en person hålla i ett järnrör. Ett annat vittne såg hur en av männen höll målsäganden samtidigt som en annan slog med hylsnyckel.

Attunda tingsrätt anser att et är klarlagt att sigtunabon lejt de två männen. Samtliga döms till två års fängelse och ska även betala skadestånd på totalt 22 500 kronor.

teatergrillen_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

happyhomes_2019
defacto_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

connys
teatergrillen_outsider
nrh