defacto_pan2020
Gripandet skedde i Arlandastad

Sigtunabo döms för anstiftan till grov misshandel

Tre män döms för en grov misshandel i somras i Sigtuna.

fraga_liberalerna

En man från Sigtuna  döms för att ha lejt två män för en misshandel i somras. Alla tre döms för inblandningen, två män för grov misshandel och krögaren för anstiftan till grov misshandel. Bakgrunden var att sigtunabon varit utsatt för misshandel och trakasserier av målsäganden i det aktuella fallet under en tid, målsäganden har även dömts separat i ett annat mål.

Men i juni så attackerades målsäganden av de två personerna som lejts för misshandeln med verktyg som hade inhandlats på ett byggvaruhus. Efter misshandeln flydde gärningsmännen mot Stockholm men greps i Arlandastad. Polisen lyckades koppla de två till misshandeln och att de fick i uppdrag av sigtunabon att attackera målsäganden. De två männen hävdar att de agerat i nödvärn och självförsvar. Sigtunabon har förnekat brott.

I rätten uppgav de som utförde misshandeln att de skulle hjälpa sigtunabon med säkerhetsarbete och rådgivning. Vittnesuppgifter gör dock gällande att han ska ha pratat med ”torpederna” kort före attacken på målsäganden, de ska även ha sett en person hålla i ett järnrör. Ett annat vittne såg hur en av männen höll målsäganden samtidigt som en annan slog med hylsnyckel.

Attunda tingsrätt anser att et är klarlagt att sigtunabon lejt de två männen. Samtliga döms till två års fängelse och ska även betala skadestånd på totalt 22 500 kronor.

helsida
kkdk_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
manskold_helsida
meko_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
kkdk_outsider
sigtuna_vatten_outsider
outsider
swedol_outsider
budget_outsider
manskold_outsider
meko_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider