liber_pan_sommar
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Krog riskerar stängning på grund av trängsel

En krog i kommunen riskerar stängning efter för mycket trängsel under valborgshelgen.

swedol_artikel

Förra helgen gjorde kommunens inspektörer kontroller för att se huruvida restauranger följde Folkhälsomyndigehtens direktiv om trängsel på krogar för att minska sittspridning av covid-19. I samband med den kontrollen skötte sig alla krogar bra.

Men i samband med valborgshelgen har nya kontroller gjorts och en krog riskerar nu stängning då kommunen lämna information till smittskyddsläkare för vidare handläggning. Den aktuella krogen hade vissa brister när det gäller rutiner och det förekom trängsel enligt Kaspar Fritz, chef för Sigtuna kommuns Miljö- och hälsoskyddskontor.
– Vi informerade smittskyddsläkaren i enlighet med den rutin vi fått från dem. Vi har en bra dialog med restaurangägaren som har meddelat att de kommer vidta åtgärder för att komma till rätta med bristerna. Vi kommer också göra uppföljande inspektioner, uppger Kaspar Fritz för märsta.nu

happyhomes_sommar2020
2020_helsida
busshållsplatsmordet

Polischefen om domen: Dubbel sorg

Nyheter Polischefen Christoffer Boman kommenterar måndagens dom mot 23-åringen: – Det är en dubbel sorg att samhället ska behöva tilldela en ung person ett livstidsstraff och att en ung man förlorat livet, säger han i ett uttalande.

centrum_helsida2020

All post till kommunen blir digital

Nyheter Oavsett om du skriver brev eller inte så kommer all post till kommunen att digitaliseras: - Att digitalisera vår posthantering möjliggör en snabb och effektiv hantering av den inkommande posten till kommunen, säger Åsa Otterbjörk, IT och Digitaliseringschef, Sigtuna kommun.

brobygget_day
defacto_helsida
brobygget_night

Hyresgästföreningen larmar: Vill se fler hyresrätter

Politik Hyresgästföreningen kritiserar Kommunledningens ägardirektiv för SigtunaHem: - Det går inte att blunda för det faktum att många behöver och vill ha en hyresrätt, alla tusentals som står i kö visar tydligt det, uppger Hyresgästföreningen i Sigtuna via ordförande Hans Törnqvist.

ungsatsning
coronapandemin

Testcenter öppnas på Arlanda

Notiser Ett testcenter för covid-19 öppnas på Arlanda på måndag: - Det är mycket positivt att vi nu kan erbjuda en efterfrågad och helt nödvändig service till våra resenärer och flygbolag. Testerna är viktiga inför återstarten av resandet, särskilt nu innan det digitala hälsopasset lanseras, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

vardcentral_helsida
connys_helsida
helsida_var2021
budget2022

Budgeten klubbad: Oförändrad skattesats

Politik Budgeten för 2022 klubbades under torsdagen och innebär bland annat att skatten lämnas oförändrad.

speedy_vinter_helsida
mp-helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ungsatsning-outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
vardcentral_outsider
brobygget_day_out
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
rentawreck_outsider
aftenbil_outsider
connys
brobygget_night_out
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out