defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Krog riskerar stängning på grund av trängsel

En krog i kommunen riskerar stängning efter för mycket trängsel under valborgshelgen.

fraga_liberalerna

Förra helgen gjorde kommunens inspektörer kontroller för att se huruvida restauranger följde Folkhälsomyndigehtens direktiv om trängsel på krogar för att minska sittspridning av covid-19. I samband med den kontrollen skötte sig alla krogar bra.

Men i samband med valborgshelgen har nya kontroller gjorts och en krog riskerar nu stängning då kommunen lämna information till smittskyddsläkare för vidare handläggning. Den aktuella krogen hade vissa brister när det gäller rutiner och det förekom trängsel enligt Kaspar Fritz, chef för Sigtuna kommuns Miljö- och hälsoskyddskontor.
– Vi informerade smittskyddsläkaren i enlighet med den rutin vi fått från dem. Vi har en bra dialog med restaurangägaren som har meddelat att de kommer vidta åtgärder för att komma till rätta med bristerna. Vi kommer också göra uppföljande inspektioner, uppger Kaspar Fritz för märsta.nu

kkdk_helsida

Lurade COOP på 36 000 kronor

Notiser En man döms för omfattande bedrägeri som skett på flera platser i landet, bland annat lurades COOP i Märsta på varor för 36 000 kronor.

centrum_helsida2020
helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
2020_helsida
meko_helsida
speedy_vinter_helsida
manskold_helsida
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
speedy_vinter2020_outsider
budget_outsider
centrum_sommar_out
outsider
swedol_outsider
kkdk_outsider
manskold_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider