moderater_pan_sommar
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Krog riskerar stängning på grund av trängsel

En krog i kommunen riskerar stängning efter för mycket trängsel under valborgshelgen.

centrum_artikel

Förra helgen gjorde kommunens inspektörer kontroller för att se huruvida restauranger följde Folkhälsomyndigehtens direktiv om trängsel på krogar för att minska sittspridning av covid-19. I samband med den kontrollen skötte sig alla krogar bra.

Men i samband med valborgshelgen har nya kontroller gjorts och en krog riskerar nu stängning då kommunen lämna information till smittskyddsläkare för vidare handläggning. Den aktuella krogen hade vissa brister när det gäller rutiner och det förekom trängsel enligt Kaspar Fritz, chef för Sigtuna kommuns Miljö- och hälsoskyddskontor.
– Vi informerade smittskyddsläkaren i enlighet med den rutin vi fått från dem. Vi har en bra dialog med restaurangägaren som har meddelat att de kommer vidta åtgärder för att komma till rätta med bristerna. Vi kommer också göra uppföljande inspektioner, uppger Kaspar Fritz för märsta.nu

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

koppar_helsida
connys_helsida
flygskola_helsida
jul2021
julmarknad_helsida
oppethus_helsida

Fick böter för 30 sekunder: ”Vakten lurpassade”

Nyheter En man som skulle lämna av vid Arlanda flugplats fick böter för att ha stannat i 30 sekunder: - Självklart borde jag väl uppmärksammat strecken i asfalten men inte så lätt i mörkret och när man hastigt skall lämna en kär dotter. Jag betalar de 900 kronorna men vänder mig mot att parkeringsvakten stod och lurpassade och utan varning bötfällde, berättar mannen för märsta.nu

dack-helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
2020_helsida
helsida_var2021
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
koppar_outsider
flygskolan_outsider
connys
julmarknad_outsider
ridskola_2020_outsider
jul_outsider
mp-outsider
oppethus_outsider
nrh
dack-outsider