centrum_panorama2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Krog riskerar stängning efter kontroll

En krog i Sigtuna riskerar stängning efter att hälsoskyddsinspektören anmärkt på trängsel.

Sedan 1:a juli kan kommunerna direkt fatta beslut om att stänga krogar och serveringar där det förekommer trängsel. I samband med en kontroll på en servering i Sigtuna på torsdagen anmärkte hälsoskyddsinspektören på att det förekom trängsel. Den aktuella serveringsstället har nu fram till idag tisdag på sig att vidta åtgärder genom att markera avstånd för att undvika trängdsel, möblera om så att det blir en meter mellan bordet och att endast bordservering får ske.

Hälsoskyddsinpektören hade anmärkt på att gäster beställde i baren, att det inte hålls avstånd i kö och att det inte markeras var man ska stå. Om krogen inte vidtar de åtgärder som krävs i samband med kontrollen som sker idag kan kommunens inspektörer på en gång fatta beslut om att stänga.

kcbygg_aug_helsida
festspec_host2020_helsida
2020_helsida
boisigtuna
happyhomes_sommar2020

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

connys_helsida

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

centrum_helsida2020
defacto_helsida
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
festspec_host2020_outsider
nrh
kcbygg_outsider