moderaterna_riksdag
Foto: Jamshid Jamshidi

Krog riskerar stängning efter kontroll

En krog i Sigtuna riskerar stängning efter att hälsoskyddsinspektören anmärkt på trängsel.

Sedan 1:a juli kan kommunerna direkt fatta beslut om att stänga krogar och serveringar där det förekommer trängsel. I samband med en kontroll på en servering i Sigtuna på torsdagen anmärkte hälsoskyddsinspektören på att det förekom trängsel. Den aktuella serveringsstället har nu fram till idag tisdag på sig att vidta åtgärder genom att markera avstånd för att undvika trängdsel, möblera om så att det blir en meter mellan bordet och att endast bordservering får ske.

Hälsoskyddsinpektören hade anmärkt på att gäster beställde i baren, att det inte hålls avstånd i kö och att det inte markeras var man ska stå. Om krogen inte vidtar de åtgärder som krävs i samband med kontrollen som sker idag kan kommunens inspektörer på en gång fatta beslut om att stänga.

connys_helsida

Kommunledningen planerar för öppning av Valstaskolan

Politik Valstaskolan som stängdes för några år sedan kan till kommande läsår öppnas igen: - När Valstaskolan stängdes under den förra majoriteten styre gjordes det utifrån de förhållanden som gällde då. I efterhand kan vi bara konstatera att det inte blev bra för lokalsamhället i centrala Valsta, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

jul2021
julmarknad_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida
valsta-jul_helsida

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

2020_helsida
defacto_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

julmarknad_outsider
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
jul_outsider
connys
stationshusen_out
sigtuna_vatten_outsider
valsta_jul_outsider