moderat_sommar
Foto: Jamshid Jamshidi

Krog riskerar stängning efter kontroll

En krog i Sigtuna riskerar stängning efter att hälsoskyddsinspektören anmärkt på trängsel.

centrum_artikel

Sedan 1:a juli kan kommunerna direkt fatta beslut om att stänga krogar och serveringar där det förekommer trängsel. I samband med en kontroll på en servering i Sigtuna på torsdagen anmärkte hälsoskyddsinspektören på att det förekom trängsel. Den aktuella serveringsstället har nu fram till idag tisdag på sig att vidta åtgärder genom att markera avstånd för att undvika trängdsel, möblera om så att det blir en meter mellan bordet och att endast bordservering får ske.

Hälsoskyddsinpektören hade anmärkt på att gäster beställde i baren, att det inte hålls avstånd i kö och att det inte markeras var man ska stå. Om krogen inte vidtar de åtgärder som krävs i samband med kontrollen som sker idag kan kommunens inspektörer på en gång fatta beslut om att stänga.

happyhomes_sommar2020
brobygget_helsida_valsta
2020_helsida
connys_helsida
helsida_sommarlov
studeravidare_helsida
brobygget_midgard_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
sigtunahem_sokbostad
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

sigtuna_vatten_outsider
brobygget_midgard_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
studeravidare_outsider
brobygget_outsider_valsta
centrum_sommar_out
outsider_sommarlov