centrum_jul_panorama
Foto: Locum

Kritikstorm efter nedläggningsbeskedet

Beskedet om att Löwenströmskas närakut läggs ner orsakade kritikstorm på sociala medier och det moderata oppositionsrådet i Sigtuna kommun Olov Holst tycker att beslutet som hans partikollegor fattat i landstinget är fel.

defacto_jul_artikel

Kritiken från märsta.nu:s läsare på Facebook om att lägga ner Löweströmska var inte nådig.
– För jävligt. Sollentuna bor har 10 minuter till Danderyd och tio minuter till karolinska??? Varför lägga pengar på en ny mottagning när den som finns är nyrenoverad, skrev en av alla som kommenterade.

Även från Väsbyhåll är politiker kritiska till beslutet. Ann-Christine Martens (S), kommunalråd i Väsby, tror att placeringen i Sollentuna är illa vald för boende i Sigtuna:
– Nu flyttas närakuten längre bort. Ska man köra hela vägen från Sigtuna till Sollentuna är det nog många som väljer att köra några kilometer till för att komma till Danderyd eller Karolinska, säger Martens till tidningen Mitt I.

Lokalt är det bara Olov Holst (M) som uttalat sig om sina allianskollegors beslut i landstinget, Olov är för övrigt själv ersättare i landstingsfullmäktige men beslutet fattades i Hälso- och sjukvårdsnämnden.
– Jag har precis nåtts av beskedet att Landstinget tänker prioritera en närakut i Sollentuna framför att behålla den vi idag har på Löwenströmska. Dock har jag ännu inte fått några detaljer eller någon motivering till varför man gör så. Jag är starkt kritisk till beslutet och anser att det är en felprioritering, sa Holst till märsta.nu under onsdagseftermiddagen.

Olov Holst tycker att det borde finnas plats för Löwenströmska eftersom både Väsby och Sigtuna växer snabbt samt att man är värdkommun för Arlanda med 25 miljoner passagerare årligen. Han ser beslutet som ett stort misstag.
– Jag kan inte känna annat än att Landstinget sviker Sigtuna kommuns invånare och jag förväntar mig en uttömmande förklaring från landstingets sida av varför man prioriterat som man gjort, fortsätter Holst.

julbord_helsida

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

fme_oktober

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

greeknighthelsida

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

trainingpartner_jobb_helsida
happyhomes_2019
ica_oktober
sigtunavatten_standard

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

colorama_jul
centrum_jul_helsida

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

trainingpartner_jobb_outsider
tp_outsider
greeknight_outsider
nrh
connys
julbord