moderaterna_riksdag
Foto: Locum

Kritikstorm efter nedläggningsbeskedet

Beskedet om att Löwenströmskas närakut läggs ner orsakade kritikstorm på sociala medier och det moderata oppositionsrådet i Sigtuna kommun Olov Holst tycker att beslutet som hans partikollegor fattat i landstinget är fel.

Kritiken från märsta.nu:s läsare på Facebook om att lägga ner Löweströmska var inte nådig.
– För jävligt. Sollentuna bor har 10 minuter till Danderyd och tio minuter till karolinska??? Varför lägga pengar på en ny mottagning när den som finns är nyrenoverad, skrev en av alla som kommenterade.

Även från Väsbyhåll är politiker kritiska till beslutet. Ann-Christine Martens (S), kommunalråd i Väsby, tror att placeringen i Sollentuna är illa vald för boende i Sigtuna:
– Nu flyttas närakuten längre bort. Ska man köra hela vägen från Sigtuna till Sollentuna är det nog många som väljer att köra några kilometer till för att komma till Danderyd eller Karolinska, säger Martens till tidningen Mitt I.

Lokalt är det bara Olov Holst (M) som uttalat sig om sina allianskollegors beslut i landstinget, Olov är för övrigt själv ersättare i landstingsfullmäktige men beslutet fattades i Hälso- och sjukvårdsnämnden.
– Jag har precis nåtts av beskedet att Landstinget tänker prioritera en närakut i Sollentuna framför att behålla den vi idag har på Löwenströmska. Dock har jag ännu inte fått några detaljer eller någon motivering till varför man gör så. Jag är starkt kritisk till beslutet och anser att det är en felprioritering, sa Holst till märsta.nu under onsdagseftermiddagen.

Olov Holst tycker att det borde finnas plats för Löwenströmska eftersom både Väsby och Sigtuna växer snabbt samt att man är värdkommun för Arlanda med 25 miljoner passagerare årligen. Han ser beslutet som ett stort misstag.
– Jag kan inte känna annat än att Landstinget sviker Sigtuna kommuns invånare och jag förväntar mig en uttömmande förklaring från landstingets sida av varför man prioriterat som man gjort, fortsätter Holst.

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

mp_host_helsida
julmarknad_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
valsta-jul_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

2020_helsida
defacto_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

dack-helsida
happyhomes_sommar2020
jul2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
valsta_jul_outsider
swedol_outsider
stationshusen_out
connys
jul_outsider
dack-outsider
nrh
julmarknad_outsider
mp-outsider