sommar
Foto: Locum

Kritikstorm efter nedläggningsbeskedet

Beskedet om att Löwenströmskas närakut läggs ner orsakade kritikstorm på sociala medier och det moderata oppositionsrådet i Sigtuna kommun Olov Holst tycker att beslutet som hans partikollegor fattat i landstinget är fel.

marstakalaset_artikel

Kritiken från märsta.nu:s läsare på Facebook om att lägga ner Löweströmska var inte nådig.
– För jävligt. Sollentuna bor har 10 minuter till Danderyd och tio minuter till karolinska??? Varför lägga pengar på en ny mottagning när den som finns är nyrenoverad, skrev en av alla som kommenterade.

Även från Väsbyhåll är politiker kritiska till beslutet. Ann-Christine Martens (S), kommunalråd i Väsby, tror att placeringen i Sollentuna är illa vald för boende i Sigtuna:
– Nu flyttas närakuten längre bort. Ska man köra hela vägen från Sigtuna till Sollentuna är det nog många som väljer att köra några kilometer till för att komma till Danderyd eller Karolinska, säger Martens till tidningen Mitt I.

Lokalt är det bara Olov Holst (M) som uttalat sig om sina allianskollegors beslut i landstinget, Olov är för övrigt själv ersättare i landstingsfullmäktige men beslutet fattades i Hälso- och sjukvårdsnämnden.
– Jag har precis nåtts av beskedet att Landstinget tänker prioritera en närakut i Sollentuna framför att behålla den vi idag har på Löwenströmska. Dock har jag ännu inte fått några detaljer eller någon motivering till varför man gör så. Jag är starkt kritisk till beslutet och anser att det är en felprioritering, sa Holst till märsta.nu under onsdagseftermiddagen.

Olov Holst tycker att det borde finnas plats för Löwenströmska eftersom både Väsby och Sigtuna växer snabbt samt att man är värdkommun för Arlanda med 25 miljoner passagerare årligen. Han ser beslutet som ett stort misstag.
– Jag kan inte känna annat än att Landstinget sviker Sigtuna kommuns invånare och jag förväntar mig en uttömmande förklaring från landstingets sida av varför man prioriterat som man gjort, fortsätter Holst.

tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

colorama_april2
EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

sommar_centrum
arlanda_golf_juli
defacto_helsida
kontor_thaifong
sommar

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

ica_valsta_choklad
marstakalas_helsida
happyhomes_2019
connys
arlanda_golf_juli2_outsider
nrh
colorama_april
sportfiske_sommar
defacto_outsider