panorama_centrum
Foto: Arkivbild

Kritik mot senarelagda tågtider till Uppsala

Efter 12:e december kommer tågen till Uppsala att senareläggas. Anledningen är att Mälartåg kommer köra fler avgångar.

Det första tåget till Uppsala från och med 12:e december kommer anlända först vid 7.15 tiden från Märsta. Det kritiseras av resenärer. Man har i nuvarande tabell kunnat anlända till Uppsala före klockan 7.
– Tidigare har det gått flera tåg tidigt på morgonen men nu är den tiden slut. För oss som har ett arbete som börjar klockan 07:00 måste vi antigen åka och byta i Upplands Väsby eller åka via Arlanda, uppger en resenär.

SJ skriver i ett mail ill märsta.nu att man behöver minska antalet avgångar för SJ-tågen. Man kommer att upprätthålla trafik för Knivsta och Märsta med ett tåg per timme.
– Mälartågs inträde innebär totalt sett en ökning av antalet tåg med 30-40 procent fler avgångar mellan Uppsala och Stockholm. Vad gäller Mälartågs avgångar via Arlanda hänvisar SJ till Mälardalstrafik, skriver SJ i ett mail till märsta.nu

Men inte heller Mälartåg fyller ut med avgångar före ankomst 7.15 från Märsta. SJ är medvetna om att det är färre tåg i rusningstrafik som stannar i Märsta både morgon och eftermiddag.

 

liber_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

mp_helsida_april
2020_helsida
connys_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

marinan_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
connys
moderat_outsider
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022