panorama
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Kritik mot inställt fullmäktige

Kommunfullmäktige 26:e maj ställs in, anledningen enligt ett mail som ordföranden Gun Eriksson (S) skickat ut är att för många ärenden ställdes in i samband med Kommunstyrelsen. Något som fått flera politiker att reagera: - Det var ju en massa ärenden som vi inte hann med på förra gångens fullmäktige, säger en kf-ledamot till märsta.nu

Vid lunchtid meddelade Gun Eriksson (S), ordförande i fullmäktige, att sammanträder 26:e maj ställs in. Anledningen enligt Eriksson är att samtliga ärenden som skulle vidare till fullmäktige bordlades.

Men det är en förklaring som flera lokalpolitiker inte köper.
– Förra mötet slutade klockan 23 och man sköt upp flera punkter till kommande möte. Det är tydligt att man beslutar att ställa in pga turbulens i den styrande minoriteten. Demokratin i Sigtuna kommun är i fara, säger en fullmäktigeledamot till märsta.nu

Oppositionsrådet Olov Holst (M) är också kritisk till att sammanträdet ställs in. Enligt Holst var det bara två ärenden som skulle vidare till fullmäktige:
– Den verkliga orsaken till det inställda kommunfullmäktigemötet ligger i stället på den svaga politiska ledningen som inte förmår arbeta fram politiska beslut till kommunfullmäktige, skriver Holst i mail till märsta.nu

Holst uppger också att i stort sett alla nämnder rapporterar om tunna dagordningar med få ärenden att behandla:
– Detta är naturligtvis allvarlig när kommunen tvärt om behöver en tydlig politisk styrning där nödvändiga beslut kan fattas för att komma tillrätta med alla de stora utmaningar Sigtuna kommun har inom skolan, vården, omsorgen, tryggheten och ekonomin.

Gun Eriksson låter meddela att oppositionen bordlade samtliga ärenden som skulle till fullmäktige. Hon vill dock inte svara på om det inte finns ärenden nog att hantera eftersom förra sammanträdet sköt upp ett flera ärenden.
-Att ha ett kommunfullmäktigemöte som kostar cirka 60 000 kr, utan att kunna behandla för kommuninvånarna viktiga ärenden, är inte motiverat, säger Eriksson i ett pressmeddelande.

defacto_helsida
boisigtuna
connys_helsida
happyhomes_sommar2020

Bergkvara buss tar över skolskjutsarna

Nyheter Ellenius Buss tappar avtalet för skolskjutsar i kommunen till Bergkvara buss: - Kommunen har säkerställt att Bergkvara kan leverera tjänsten, säger Kimmo Stenroos, upphandlingschef i kommunen.

helsida
festspec_host2020_helsida
centrum_helsida2020
2020_helsida
corner_helsida
festspec_host2020_outsider
corner_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
swedol_outsider