moderaterna_panorama
Foto: Transportstyrelsen

Kritik mot högre avgifter för flygbolagen

Flygbolagen kommer att få högre avgifter i samband med så kallad "peaktid" något som Transportföretagen är negativa till.

Transportstyrelsen har fått i uppdrag av regeringen att lämna förslag om trängselavgifter inom svenska luftfarten. Dessa avgifter väntas bli högre under så kallad ”peaktid”, när det är attraktivt att flyga.
– Denna typ av nya avgifter slår hårt mot inrikesflyget med små flygplan och låga marginaler. Tillgängligheten med flyg i Sverige riskerar att få svår slagsida om detta förslag går igenom, uppger Fredrik Kämpfe, Branschchef Flyg på Transportföretagen.

Kämpe menar att det är utsläppen som ska bort och inte flygen och resandet. Man håller på med omställning till fossilfritt flyg, införandet av Peaktider kommer drabba de flygbolag som ligger långt fram i sin omställning enigt Kämpe.
– Nu hoppas vi att riksdagen tar ett övergripande ansvar för att Sveriges flyg och flyginfrastruktur kan tryggas nu och i framtiden

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

ewas_helsida
defacto_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

2020_helsida
marinan_helsida
liber_helsida
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

connys_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
swedol_outsider
nrh
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
connys