sommar
Foto: Genrebild/Swedavia

Kritik mot dyra priser i Taxfreen

Arlandas taxfree är i vissa fall mer än dubbelt så dyrt som nätbutiker enligt en rapport från Pricerunner.

Arlandas taxfree lockar med 20 procent billigare priser än på stan, men det stämmer inte enligt Pricerunner som jämfört priser i taxfreen med nätbutikerna rapporterar Aftonbladet. Pricerunners VD Nicklas Storåkers säger att det är ”Svindyrt på Arlanda” och att det är vilseledande att kalla sig för en ”duty free store”:
– Då får man intrycket att det dels är skattefritt och dels att det är låga priser. Det stämmer helt enkelt inte.

Rapporten har jämfört priser på Duty free stores hemsida och man har även besökt Arlanda, vissa varor är fyra gånger så dyra på Arlanda som på nätte, i snitt var skillnaden 42 procent. Nicklas Storåkers menar att många riskerar att betala för mycket eftersom miljoner passerar butikerna varje år.

Störst skillnad fanns inom solglasögon men i kategorierna Smink, Hudvård, Parfym, Design och Alla produkter var det dyrare på Arlanda. Men Dufry Som driver Duty Free Store på Arlanda tillbakavisar kritiken och att man jämför äpplen och päron eftersom det handlar om nätbutiker och inte fysiska butiker som jämförelsen gjorts mot:
– Vi har aldrig jämfört våra priser med e-handelns. Vi driver fysiska butiker, som bland annat tillhandahåller personlig service och en garanti om äkta produkter (inga kopior)”, skriver Dufry i ett mail till Aftonbladet.

Rapporten har även jämfört varor med nedsatta priser hos en butik på stan. Man måste således jämföra normalpris mot normalpris enligt Dufry. Men Pricerunner köper inte argumentet:
– En del varor är angivna att de är prissänkta, men det säger inte att de nödvändigtvis är 20 procent billigare. När de har bemött vår kritik har de sagt att de jämför sig med normalpriser på stan. Vad det nu är. Om man säger att man har 20 procent lägre priser än på stan så måste man kunna stå för det, uppger Niklas Storåkers för Aftonbladet.

ica_valsta_choklad
happyhomes_2019
sommar_centrum
sigtunavatten_standard
bonava_juli_hel

uppdaterad Kraftig röklukt över Märsta

Blåljus Kraftig röklukt spred sig över centrala Märsta under förmiddagen: - Det var lite panik för oss boende då det ruktade rök från ventilation i både bostäder och butiker, säger en läsare till märsta.nu

defacto_helsida
sommar
arlanda_golf_juli
colorama_april2
sommarlov

Rävsta Sommarfritids fortsatt populärt

Ung & Student Rävsta sommarfritids har avslutats och barn från olika orter och skolor har mötts i Rävsta friluftsområde för en mängs aktiviteter: - Helt fantastiskt! Tack Sigtuna och fortsätt med Rävsta sommarfritids för våra fritidsavdelningar och barn i våran kommun, berättar fritidsledaren Bob van den Eijkhof.

defacto_outsider
colorama_april
bonava_juli_outsider
sportfiske_sommar
arlanda_golf_juli2_outsider
connys
nrh