defacto_panorama_mustasch
Foto: Genrebild/Swedavia

Kritik mot dyra priser i Taxfreen

Arlandas taxfree är i vissa fall mer än dubbelt så dyrt som nätbutiker enligt en rapport från Pricerunner.

Arlandas taxfree lockar med 20 procent billigare priser än på stan, men det stämmer inte enligt Pricerunner som jämfört priser i taxfreen med nätbutikerna rapporterar Aftonbladet. Pricerunners VD Nicklas Storåkers säger att det är ”Svindyrt på Arlanda” och att det är vilseledande att kalla sig för en ”duty free store”:
– Då får man intrycket att det dels är skattefritt och dels att det är låga priser. Det stämmer helt enkelt inte.

Rapporten har jämfört priser på Duty free stores hemsida och man har även besökt Arlanda, vissa varor är fyra gånger så dyra på Arlanda som på nätte, i snitt var skillnaden 42 procent. Nicklas Storåkers menar att många riskerar att betala för mycket eftersom miljoner passerar butikerna varje år.

Störst skillnad fanns inom solglasögon men i kategorierna Smink, Hudvård, Parfym, Design och Alla produkter var det dyrare på Arlanda. Men Dufry Som driver Duty Free Store på Arlanda tillbakavisar kritiken och att man jämför äpplen och päron eftersom det handlar om nätbutiker och inte fysiska butiker som jämförelsen gjorts mot:
– Vi har aldrig jämfört våra priser med e-handelns. Vi driver fysiska butiker, som bland annat tillhandahåller personlig service och en garanti om äkta produkter (inga kopior)”, skriver Dufry i ett mail till Aftonbladet.

Rapporten har även jämfört varor med nedsatta priser hos en butik på stan. Man måste således jämföra normalpris mot normalpris enligt Dufry. Men Pricerunner köper inte argumentet:
– En del varor är angivna att de är prissänkta, men det säger inte att de nödvändigtvis är 20 procent billigare. När de har bemött vår kritik har de sagt att de jämför sig med normalpriser på stan. Vad det nu är. Om man säger att man har 20 procent lägre priser än på stan så måste man kunna stå för det, uppger Niklas Storåkers för Aftonbladet.

happyhomes_2019
defacto_mustach_helsida
sigtunavatten_standard
fme_oktober
greeknighthelsida
centrum_host_helsida
ica_oktober

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

nrh
colorama_april2
greeknight_outsider
connys