sommar
Hur ska du klara dig vid ett längre vattenbortfall? Det berättar FRG denna vecka. Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Krisberedskapsvecka i kommunen

Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap kommer tillsammans med Sigtuna kommun och Frivilliga Resursgruppen (FRG) att hålla krisberedskapsvecka på tre olika platser.

marstakalaset_artikel

Som en del av Krisberedskapsveckan kommer FRG att hålla en träff på Sätuna torg, 9 maj, Märsta Centrum, 11 maj, och Stora Torget i Sigtuna, 12:e maj. Där kommer FRG via upp vad en krisberedskapslåda bör innehålla och berättar om hur man kan klara kriser som längre el- och vattenbortfall. Krisberedskapsveckan genomförs av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap tillsammans med kommunerna. Syftet är att öka kunskapen om hur människor påverkas av och hur de kan förbereda sig för samhällskriser och höjd beredskap, i värsta fall krig.

ica_valsta_choklad
sommar
kontor_thaifong
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

sommar_centrum
arlanda_golf_juli
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
marstakalas_helsida
colorama_april2

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

Kosten största boven till övervikt hos barn

Nyheter märsta.nu kunde i helgen rapportera om att övervikt och fetma ökar bland barnen i kommunen, men det är inte brist på fysisk aktivitet som är problemet utan kosten.

sportfiske_sommar
colorama_april
nrh
connys
arlanda_golf_juli2_outsider
defacto_outsider