defacto_pan
Hur ska du klara dig vid ett längre vattenbortfall? Det berättar FRG denna vecka. Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Krisberedskapsvecka i kommunen

Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap kommer tillsammans med Sigtuna kommun och Frivilliga Resursgruppen (FRG) att hålla krisberedskapsvecka på tre olika platser.

rosta_sigtuna2

Som en del av Krisberedskapsveckan kommer FRG att hålla en träff på Sätuna torg, 9 maj, Märsta Centrum, 11 maj, och Stora Torget i Sigtuna, 12:e maj. Där kommer FRG via upp vad en krisberedskapslåda bör innehålla och berättar om hur man kan klara kriser som längre el- och vattenbortfall. Krisberedskapsveckan genomförs av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap tillsammans med kommunerna. Syftet är att öka kunskapen om hur människor påverkas av och hur de kan förbereda sig för samhällskriser och höjd beredskap, i värsta fall krig.

nationaldag_helsida
eu_sap
v_eu_helsida
ica_valsta_choklad
moderaternamaj
bonava_maj_helsida

Olympiska spel på Midgårdsvallen

Ung & Student Josefinaskolan i Rävsta har arrangerat Olympiska spel för Waldorfskolor i Sverige: - 300 elever och deras lärare har varit på Midgårdsvallen, berättar Ann-Charlotte Nyberg, skolbibliotekarie på Josefinaskolan.

rosta_sigtuna2
EXTRA

Chelsea nekas skolskjuts

Nyheter Madeleine som kämpade förra året för att dottern Chelsea skulle få gå på skola i Sollentuna tvingas nu kämpa mot kommunen igen för att få förlängd skolskjuts: - Chelsea har skolskjuts idag och har haft det ifrån oktober 2018! Det beslutet är fram till sista juni. Så deras framförhållning är verkligen fruktansvärt dålig med att en månad innan avslå min ansökan, säger Madelaine till märsta.nu

colorama_april2
varfest_helsida

Finns familjer av Lo i Sigtuna

Notiser Länsstyrelsen har gjort en rovdjursinventering inför kommande säsongs rovjakt och konstaterar att det finns fyra familjegrupper av Lo i Sigtuna, Norrtälje och Österåker.

fme_outsider
nationaldag_out
bonava_maj_outsider
ridskola2019_outsider
sh_bovard_out
mp_eu_outsider
sap_outsider_eu
connys
nrh
v_eu
moderaterna_maj_outsider
sh_oppet
colorama_april
oppning_outsider
rosta_sigtuna
defacto_outsider