centrum_host
Ali Wandi (S) tror på idéen om att KRIS ska lösa krisen i Valsta.Foto: Jamshid Jamshidi

KRIS ska lösa krisen i Valsta

En ny åtgärds för att komma tillrätta med krisen i Valsta är att ta in KRIS (Kriminellas revansch i samhället) som ska vara närvarade dygnet runt: - De ska se till att det blir ordning och reda, säger Ali Wandi (S), kommundelsråd för Valsta.

centrum_farsdag_artikel

Förra veckan föreslog Alliansen insatser för 22 miljoner i Valsta som dras med stora trygghetsproblem; rån, skadegörelse, bränder, kriminalitet och öppen narkotikaförsäljning. Men Alliansens förslag lär inte få gehör i någon budget eftersom de inte har majoritet i fullmäktige.

Istället meddelar Ali Wandi (S), kommundelsråd i Valsta, att man tecknat ett samarbetsavtal med KRIS (Kriminellas revansch i samhället):
– Jag har följt Kris arbete i andra delar av landet och hört bra om deras metoder för att komma tillrätta med otrygghet, säger Wandi.

Enligt Wandi kommer KRIS att ha närvaro i Valsta dygnet runt. Redan i eftermiddag startar projektet då KRIS ska visas runt i centrumområdet. Hur mycket kommunen betalar för samarbetet med KRIS är inte känt.
– De kommer även ha kontakt med skolan, fortsätter Wandi.

fme_oktober
greeknighthelsida

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

centrum_farsdag
sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
ica_oktober
defacto_mustach_helsida
colorama_april2
nrh
greeknight_outsider
connys