defacto_pan
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Kringresande hantverkare rev upp äldres tak

De så kallade kringresande hantverkarna har setts i Sigtuna och polisen varnar för deras metoder:- De började kasta ner takpannor, säger en drabbad person till märsta.nu

banner_juni_artikel

Polisen varnar för att de kringresande hantverkarna är i kommunen. märsta.nu har varit i kontakt med en drabbad husägare. Det rör sig om äldre personer, i det här fallet har hantverkare erbjudit sig att rengöra taket från mossa. I samband med det började de hävda att det kommit in fukt på vinden och att isoleringen borde bytas ut. I samband med att de kastade ner ett par pannor och började spola ännu mer så kontaktade husägaren polisen.
– När dessa tjänstvilliga hantverkare förstod detta så stack de iväg. Vi hade betalat dem ett förskott som det grämer mig att dom försvann med, berättar husägaren.

Lokalpolisområdeschef Emil Andersson har uppmärksammat problemet med hantverkarna via Twitter. På Facebook går lokalpolisområde Sollentuna ut med en varning för de oseriösa hantverkarna.
– Det grundläggande är att INGEN ska beställa jobb av dem, oavsett om det är för att lägga om tak, plattsättning eller liknande tjänster. I samband med dessa beställningar och betalningar har det också förekommit hot och våld i olika omfattning, skriver Lokalpolisområde Sollentuna.

midsommar_valsta_helsida
defacto_helsida
banner_juni_helsida
fme_helsida
sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
colorama_april2
ica_valsta_choklad

Nya bostäder står tomma

Bostad Nybyggda bostäder står tomma på grund av för hög hyra eller för höga priser, det konstaterar Länsstyrelsen i en ny rapport.

sbrf_helsida

Incidenter med hund ökar sommartid

Nyheter Sommartid är det många som låter hunden gå lös på gator eller i parker, men enligt lokala föreskrifter ska hunden vara kopplad på allmän plats även om du anser att du har god kontroll över den: - Vi har sedan 1 juni 2018 tagit emot över 670 anmälningar om lösa hundar som angripit, bitit eller allvarligt skrämt människor eller andra djur i Stockholms län, säger Anna Mattsson, samordnade på Länsstyrelsens enhet för djurskydd.

midsommar_valsta_outsider
colorama_april
sh_bovard_out
oppning_outsider
connys
sh_oppet
fme_outsider
nrh
sbrf_outsider
defacto_outsider
ridskola2019_outsider