arlandagk_panorama
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Kringresande hantverkare rev upp äldres tak

De så kallade kringresande hantverkarna har setts i Sigtuna och polisen varnar för deras metoder:- De började kasta ner takpannor, säger en drabbad person till märsta.nu

centrum_pask

Polisen varnar för att de kringresande hantverkarna är i kommunen. märsta.nu har varit i kontakt med en drabbad husägare. Det rör sig om äldre personer, i det här fallet har hantverkare erbjudit sig att rengöra taket från mossa. I samband med det började de hävda att det kommit in fukt på vinden och att isoleringen borde bytas ut. I samband med att de kastade ner ett par pannor och började spola ännu mer så kontaktade husägaren polisen.
– När dessa tjänstvilliga hantverkare förstod detta så stack de iväg. Vi hade betalat dem ett förskott som det grämer mig att dom försvann med, berättar husägaren.

Lokalpolisområdeschef Emil Andersson har uppmärksammat problemet med hantverkarna via Twitter. På Facebook går lokalpolisområde Sollentuna ut med en varning för de oseriösa hantverkarna.
– Det grundläggande är att INGEN ska beställa jobb av dem, oavsett om det är för att lägga om tak, plattsättning eller liknande tjänster. I samband med dessa beställningar och betalningar har det också förekommit hot och våld i olika omfattning, skriver Lokalpolisområde Sollentuna.

valsta_utveckling
fme_helsida

Valsta får kontaktcenter

Notiser Valsta Centrum får ett kontaktcenter som invigs efter påsk: - Vi flyttar ut delar av vår service från kommunhuset till platser som är närmare invånarna, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

happyhomes_2019
logistik_utbildning

Langby ny ordförande i SigtunaHem

Politik Erik Langby blir ny styrelseordförande i SigtunaHem efter Peter Kockum: - Det är roligt att komma in som styrelseordförande i ett välskött bolag som är i en spännande utveckling, säger Erik Langby i ett uttalande.

bonava_helsida

Ta det lugnt i påsktrafiken

Notiser Polisen uppmanar påskresenärer som ska ut på vägarna att köra försiktigt då det är en av de mest trafikerade helgerna under året.

Högt betyg för livsmedelskontrollanterna

Nyheter Kommunens livsmedelskontrollanter tillhör några av landets bästa enligt Sveriges kommuner och landsting: - Målet är ju att det ska vara tydligt för företagarna vilka lagkrav som gäller, men de ska också känna att vi gärna hjälper till med stöd och rådgivning, säger Magdalena Alehagen, samordnare för livsmedelskontrollen i kommunen.

sigtunavatten_standard
defacto_helsida

Risk för blodbrist i påsk

Notiser Blodcentralen i Stockholms län uppmanar blodgivare och personer som inte donerat tidigare att lämna blod inför påsken då blodlagren börjar sina.

centrum_pask_helsida

MAX plockar bort plastsugrören

Nyheter De orangea plaströren på MAX kommer att försvinna under året och ersättas med vita av förnybart papper: - Med vårt hållbarhetsarbete har MAX en ledande position och vi vill vara en förebild i branschen, säger Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers.

colorama_april2

Nu råder dubbdäcksförbud

Nyheter Igår måndag var sista dagen att byta till sommardäck, från och med idag 16:e april är det förbud att köra med vinterdäck om det inte förväntas vinterväglag.

sigtunavatten_outsider
colorama_april
valsta_utveckling_2
fme_outsider
sh_oppet
defacto_outsider
ridskola2019_outsider
bonava_outsider