budget_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Kräver att biblioteket öppnar i Valsta

Valstasatsningen kräver att biblioteket i Valsta centrum öppnas igen

centrum_artikel

Trots besked om att biblioteket ska öppnas upp så har det inte skett från kommunens sida. Det senaste beskedet från maj var att biblioteket startar upp i höst. Nu vill Valstasatsningen se konkret handling:
– Vi är över 11 000 personer som bor i kommundelen. Det är oacceptabelt att vi står utan bibliotek. Valsta/Steninge stadsdelsförening har därför startat en namninsamling där vi kräver att biblioteket i Valsta centrum öppnas igen, säger Margareta Karlsson ordförande i stadsdelsföreningen.

Valstasatsningen är också besvikna på att den utlovade bokbussen inte kommit som utlovat en gång i veckan sedan 1:a september 2017.
– Det är inte rimligt att kommunens näst största kommundel är utan bibliotek och att våra förskolor och skolor är utan bibliotek. Alla har inte möjlighet att ta sig till Märsta. Biblioteket fyller en viktig funktion i samhället som mötesplats, kunskapskälla och rekreation, inte minst i Valsta/Steninge, fortsätter Magdalena Karlsson.

Nu har Valstasatsningen startat upp en namninsamling för att öppna upp biblioteket igen, representanter från alla partier har skrivit på namninsamlingen enligt Valstasatsningen.

boisigtuna
corner_helsida
2020_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
landsbygdsdag
personal_sandstrom_helsida
meko_helsida
defacto_helsida
helsida
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
outsider
budget_outsider
centrum_sommar_out
nrh
personal_outsider
speedy_vinter2020_outsider
meko_outsider
corner_outsider