panorama_centrum
Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndenFoto: Sigtuna kommun

Krafttag mot bidragsfusk

Allt fler kommuner tar krafttag mot bidragsfusk, Sigtuna kommuns modell är på väg att gå på export till andra kommuner: - ll form av bidragsbrott ska förhindras och fusket måste stoppas, säger Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Kommunledningen kommer satsa två miljoner kronor för att stoppa fusk med bidrag, enligt Moderaterna är det många ansökningar som kommer in om ekonomiskt bistånd. Men inte alla har rätt till det. Sigtuna kommun kommer intensifiera arbetet mot bidragsfusk med inspiration från Södertälje där ett framgångsrikt arbete förekommit. Där har man identifierat fusk och i samarbete med polisen har man tagit tag i bidragsbrott.

Dessutom har man agerat mot kriminella element som skapar otrygghet och har som en del av sin kriminalitet som affärsidé att tjäna pengar svart samt lura till sig ekonomiskt bistånd.
– All form av bidragsbrott ska förhindras och fusket måste stoppas. Genom denna satsning kan vi stärka vårt arbete för att förhindra att människor skor sig på andra, det vill säga skattebetalarnas, bekostnad, säger Mattias Askerson (M), ordförande utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

connys_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

2020_helsida
marinan_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

ewas_helsida
defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

liber_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
ewas_outsider
marina_outsider
centrum_sommar_outsider2022
moderat_outsider
connys
nrh