moderaterna_panorama
Göran Langer, BID Valsta, Olov Holst (M) och Fredrik Håkansson, BID MärstaFoto: Sigtuna kommun

Kraftsamling för ökad trygghet

Sigtuna kommun har tecknat avtal med två så kallade Business Improvement District-föreningarna (BID) för att kraftsamla för ökad trygghet.

märsta.nu har tidigare rapporterat om att kommunen avsåg teckna avtal med Vi är Valsta och Trygg i Märsta, två så kallade BID-föreningar. Nu är avtalet påskrivet.
– Eftersom vi har gemensamma intressen känns det viktigt för oss att stötta BID-föreningarna. Tillsammans kan vi hitta synergier och få större effekt i de trygghetsskapande aktiviteter vi genomför. Kommunen arbetar aktivt för att stärka tryggheten i Valsta och skapa ett levande och tryggt närområde, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M), i ett uttalande.

Vi är Valstas ordförande är SigtunaHems VD Göran Langer:
– Tillsammans kommer vi att genomföra en rad olika satsningar för att minska segregationen och utanförskapet. Vi kommer att öka vuxennärvaron och samarbeta kring trygghetsskapande aktiviteter för barn och unga. Våra insatser syftar till att skapa ett attraktivt Valsta, säger Göran Langer

Samarbetet ska resultera i tryggare närområden med levande centrum i Märsta för att gynna både handel och invånare. Det finns två mål, det första för 2025 är att upplevd trygghet ska öka, ökad säkerhet i det offentliga rummet samt att minska de kriminella nätverkens påverkan på lokalsamhället. 2030 ska kommunen vara trygg och ytan kriminell påverkan på lokalsamhället.

marinan_helsida
ewas_helsida
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

liber_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

2020_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

defacto_helsida
connys_helsida
mp_helsida_april
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
ewas_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
connys
marina_outsider
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider