centrum_jul_panorama
Foto: Pressbild

Kraftigt neråt på bostadsmarknaden

Priserna på bostadsrätter har minskat mest i Sigtuna kommun av länets 26 kommuner de senaste tre månaderna.

centrum_jul_artikel

Enligt siffror från Länsförsäkringar Fastighetsförmedling gällande de tre senaste månaderna bostadspriser har bostadsrätterna minskat mest i pris i Sigtuna kommun av länets samtliga 26 kommuner. Nedgången är 12,5 procent rapporterar Norrtelje Tidning på webben. Nedgången är negativ i samtliga kommuner enligt tidningen.

Kvadratmeterpriset i Sigtuna kommun är just nu på 27 977 kronor och snittpriset för en bostadsrätt är drygt 1,9 miljoner kronor enligt Mäklarstatistiks siffror som kom under onsdagen. På 12 månader är nedgången för bostadsrätter 13,5 procent. Villapriserna har också gått ner i kommunen, hela 10,3 procent på tre månader och knappt 5 procent på ett år. Snittpriset för en villa är 4,3 miljoner kronor.

sigtunavatten_standard

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

julbord_helsida

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

tp_helsida

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

defacto_jul
trainingpartner_jobb_helsida
colorama_jul
centrum_jul_helsida

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

greeknighthelsida
fme_oktober

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

julbord
greeknight_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
nrh
tp_outsider
connys