defacto_pan
Foto: Pressbild

Kraftigt ner på bostadsmarknaden

För första gången på mycket länge backar bostadspriserna i kommunen, bostadsrätter gick ner med nästan nio procent förra året och villor med 1,1 procent.

I de senaste siffrorna från Mäklarstatistik framgår att bostadspriserna i stora delar av storsdatsregionerna backar. Sigtuna kommun som länge ökat visar nu nedåtgående siffror för både kvartal och helår. Bostadsrätterna gick ner hela 11,2 procent senaste tre månaderna och nästan 9 procent senaste 12 månaderna. Medelpriset i Sigtuna kommun per kvadratmeter ligger ca 17 000 kronor lägre än snittet för Stor-Stockholm.

Samtidigt har även villapriserna gått ner, men inte lika kraftigt. För kvartalssiffrorna är nedgången 4,4 procent och på tolv månader drygt 1 procent. Medelpriset för en villa i länet var 5,2 miljoner kronor.

centrumbanner
defacto_host2018
EXTRA

Man attackerade bank

Blåljus En man ska ha kastat sten mot Nordeas fönster under förmiddagen: -Vi har signalement men ingen är gripen, säger Mats Eriksson vid Polisens ledningscentral.

Krock i Arlandastad

Blåljus Tre fordon krockade på Bristagatan under förmiddagen: - Alla tre har bärgats och det är klart förbi platsen, sa Mats Eriksson vid Polisen till märsta.nu.

EXTRA

Stökig kväll i Valsta

Blåljus Det var stökigt i Valsta under söndagskvällen. Ordningsvakter fick sin bilruta krossad och en person rånades på sin jacka.

valet2018

(S)-toppen avgår för att ta över Revisorsnämnden

Politik Socialdemokraternas andranamn i höstens val, Steffen Oxenvad, lämnar sitt uppdrag i fullmäktige för att istället ta över som ordförande i revisionen: - Kommunrevisionen är en av kommunens viktigaste demokratiska kontrollinstanser och posten som ordförande är enda ordförandeposten som tillfaller oppositionen, skriver Steffen i mail i märsta.nu

valet2018

Nya kommunledningen på plats

Politik I samband med kommunfullmäktige på torsdagen så valdes en ny kommunstyrelse: - Tillsammans med kommunledningsgänget i Alliansgruppen Lars Björling (SfS), Gill Brodin (C), Pernilla Bergqvist (L), Karsten Bjärbo (KD) och Mats Weibull (M, vice ordförande i kommunstyrelsen) kommer jag i egenskap av kommunstyrelsens ordförande leda arbetet för att göra Sigtuna till en av landets bästa och tryggaste kommuner att bo och verka i, kommenterar Olov Holst (M)

EXTRA

Axelsson hoppar in i Riksdagen

Politik Marie Axelsson som var riksdagskandidat i höstens val har nu fått kallas in för att tjänstgöra som ersättare en tid: - Jag är jätteglad över att få den här chansen, säger Marie till märsta.nu

sigtunavatten_standard
objekt2
outsider
objekt4
objekt3
komvuxq3_4
nrh_sigtuna
connys
sportfiske_banner
sbrf_sep