defacto_skor
Foto: Pressbild

Kraftigt ner på bostadsmarknaden

För första gången på mycket länge backar bostadspriserna i kommunen, bostadsrätter gick ner med nästan nio procent förra året och villor med 1,1 procent.

banner_artikel

I de senaste siffrorna från Mäklarstatistik framgår att bostadspriserna i stora delar av storsdatsregionerna backar. Sigtuna kommun som länge ökat visar nu nedåtgående siffror för både kvartal och helår. Bostadsrätterna gick ner hela 11,2 procent senaste tre månaderna och nästan 9 procent senaste 12 månaderna. Medelpriset i Sigtuna kommun per kvadratmeter ligger ca 17 000 kronor lägre än snittet för Stor-Stockholm.

Samtidigt har även villapriserna gått ner, men inte lika kraftigt. För kvartalssiffrorna är nedgången 4,4 procent och på tolv månader drygt 1 procent. Medelpriset för en villa i länet var 5,2 miljoner kronor.

premiar_sportfiske

Var sparsam med vattnet

Nyheter Vattenverken får nu jobba för högtryck för att leverera rent vatten i vörmeböljan. Sigtuna kommun uppmanar invånare att använda vattnet sparsamt.

clasohlson_robot
dackia_2018
vuxenutbildning2
februari
valet2018

uppdaterad (SD)-kritik mot att tillstånd i valrörelsen inte skickats in

Politik De största partierna Socialdemokraterna och Moderaterna har inte lyckats komma överens om förutsättningarna för valrörelsen och ingen tillståndsansökan har skickats in till polisen enligt Sverigedemokraterna: - Man har inte skött det alls. Ansökningarna har nu försenats beroende på de etablerade maktpartiernas totala misslyckande i ärendet, uppger Nils Persson, vice ordförande i Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.

val2018
Norra Redovisningshuset
outsider_moderat
objekt4
barnnplattan
vuxentutbildning
veterankraft_standard
objekt3
connys
sigtunavatten_standard
nfc_vinter
oppning_sportfiske2
outsider_defacto
standard_start
objekt2
standard_ridskola