defacto_pan
Foto: Pressbild

Kraftigt ner på bostadsmarknaden

För första gången på mycket länge backar bostadspriserna i kommunen, bostadsrätter gick ner med nästan nio procent förra året och villor med 1,1 procent.

sportlov_centrum

I de senaste siffrorna från Mäklarstatistik framgår att bostadspriserna i stora delar av storsdatsregionerna backar. Sigtuna kommun som länge ökat visar nu nedåtgående siffror för både kvartal och helår. Bostadsrätterna gick ner hela 11,2 procent senaste tre månaderna och nästan 9 procent senaste 12 månaderna. Medelpriset i Sigtuna kommun per kvadratmeter ligger ca 17 000 kronor lägre än snittet för Stor-Stockholm.

Samtidigt har även villapriserna gått ner, men inte lika kraftigt. För kvartalssiffrorna är nedgången 4,4 procent och på tolv månader drygt 1 procent. Medelpriset för en villa i länet var 5,2 miljoner kronor.

banner_trerosor
defacto_helsida
EXTRA

Beslut: Kommunen kan vräka nyanlända

Nyheter Kammarrätten ger Lidingö rätt om att de får vräka nyanlända efter två år, det öppnar upp även för Sigtuna kommun som haft ett antal uppmärksammade fall det senaste året.

icavalsta_semlor
ridskola_2019_helsida

Flest städare och busschaufförer bor i kommunen

Nyheter Fackförbundet LO har tagit fram en rapport som visar vilka yrkesgrupper det finns mest av i en kommun: - Stockholms län är ett väldigt delat län. Människor med vårdbiträdelöner har inte råd att bo i kommuner som Danderyd. Det finns en tydlig koppling att kommuner med många högavlönade har få hyresrätter, säger Marika Lindgren Åsbrink, författare av rapporten hos LO.

sigtunavatten_standard
sangensemble
korpen_jan-feb
connys

Läsare: Rökare ta hand om ert skräp

Nyheter En läsare kontaktade märsta.nu med bild från Märsta station där det ligger massor med fimpar: - Till alla rökare: städa upp er egen skit ni slänger runt omkring er.

happyhomes_2019
extravaganza_outsider
ridskola2019_outsider
nrh