moderaterna_panorama
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Kraftig minskning av inbrotten i kommunen

Inbrotten i länet minskar kraftigt och även i Sigtuna kommun syns en klar nedgång.

Polisen i Region Stockholm uppger att inbritten minskar, på länsnivå är det en minskning totalt sett med 44 procent hittills i år. I Sigtuna kommun är nedgången 39 procent, förra året skedde 39 inbrott fram till nu, i år är antalet 24. Man tror att minskningen har att göra med att fler jobbar hemifrån. Dock har det i exemplevis Väsby inte ändrats något så det finns lokala variationer.

Det har också varit svårare för internationella att resa in i landet enligt Polisen. Polisen uppmanar boende att vidta åtgärder inför semestern för att förhindra inbrott. En bra åtgärd uppges vara grannsamverkan. Andra råd är att se över lås och dörrar samt informera grannar om att man är borta så att de kan se över bostaden.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

retro_helsida
liber_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

mp_helsida_april
nationaldag_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

logistik_sigtuna_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida
2020_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mp_outsider2022
nationaldag_out
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
logistik_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
retro_outsider
outsider