moderaterna_riksdag
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Kraftig minskning av inbrotten i kommunen

Inbrotten i länet minskar kraftigt och även i Sigtuna kommun syns en klar nedgång.

centrum_artikel

Polisen i Region Stockholm uppger att inbritten minskar, på länsnivå är det en minskning totalt sett med 44 procent hittills i år. I Sigtuna kommun är nedgången 39 procent, förra året skedde 39 inbrott fram till nu, i år är antalet 24. Man tror att minskningen har att göra med att fler jobbar hemifrån. Dock har det i exemplevis Väsby inte ändrats något så det finns lokala variationer.

Det har också varit svårare för internationella att resa in i landet enligt Polisen. Polisen uppmanar boende att vidta åtgärder inför semestern för att förhindra inbrott. En bra åtgärd uppges vara grannsamverkan. Andra råd är att se över lås och dörrar samt informera grannar om att man är borta så att de kan se över bostaden.

oppethus_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

flygskola_helsida
mp_host_helsida
dack-helsida
helsida_var2021
defacto_helsida
connys_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

centrum_helsida2020
julmarknad_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

centrum_sommar_out
oppethus_outsider
flygskolan_outsider
sigtuna_vatten_outsider
julmarknad_outsider
mp-outsider
connys
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
dack-outsider