centrum_jul_panorama
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Kraftiga dagsböter för kokaininnehav

En kvinna från Sigtuna får betala drygt 20 000 i dagsböter efter att ha ertappats med 0,26 gram kokain.

defacto_jul_artikel

Kvinnan ertappades med 0,26 gram kokain på Busstorget i Sigtuna i mitten av juni. Hot åtalades för ringa narkotikabrott och har nu dömts av Attunda tingsrätt till en saftig dagsbot på totalt 20 400 kronor. Dagsböter är baserade på en persons inkomst därav kan antalet och beloppet per dagsbot variera från person till person. Kvinnan erkände brottet och att domen kunde falla så snabbt har med satsningen på snabbare lagföring att göra.

sigtunavatten_standard

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

tp_helsida

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

centrum_jul_helsida

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

defacto_jul
julbord_helsida
greeknighthelsida
happyhomes_2019

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

trainingpartner_jobb_helsida
ica_oktober

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

trainingpartner_jobb_outsider
tp_outsider
connys
julbord
greeknight_outsider
nrh