Norwegian meddelar att antalet passagerare i september fortsatte att öka: - Det är glädjande att kunna rapportera en fortsatt ökning av antalet passagerare för femte månaden i rad, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.
Norwegian som dragit igång trafiken på Arlanda uppger att det går fortsatt uppåt i resenärstrafiken. – I takt med att Skandinavien öppnats upp har efterfrågan på flyg ökat. Efterfrågan har ökat stadigt både för inrikesresor och till våra europeiska destinationer. Förtroendet för att resor nu kan genomföras som planerat innebär att kunderna också bokar resor längre fram, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.
Enligt flygbolaget bokas det nu inför den kommande vintersäsongen och inför nästa sommar. Bokningar till storstäder och sol- och baddestinationer ökar likväl. Nästan en miljon flög med Norwegian i september, en ökning med över 200 procent. Innan pandemin hade Norwegian en stor flotta på Arlanda.
Näringsliv Pontus Frithiof som driver Pontus By the air på Terminal 5 riktar en kraftig känga mot Swedavia för deras sätt att hantera kökaoset i säkerhetskontrollerna.
Näringsliv Eatery har öppnat upp sin restaurang vid Terminal 5: - Jag är övertygad om att det kommer att bli succé – en unik oas och mötesplats på Arlanda där man kan ta det första steget på sin resa ut i världen säger Björn Olsson, VD, SSP Sweden.
Näringsliv Bristaområdet får en ny fabrik som ska producera hållbart flygbränsle: - Detta är ett unikt projekt som har potential att förändra flygindustrin och beroendet av fossila bränslen, Karin Genemo, divisionschef för Industri på COWI.
Näringsliv Vaner Group som har bas i Märsta har fått uppdrag att bygga två förskolor i kommunen och man driver sedan tidigare projektet med Bålsta resecentrum.
Näringsliv Arlandastad Group som köpt upp mark i Arlandastad där golfbanan idag finns har kommit ett steg närmare att förverkliga ett Training Academy för svenskt idrott och hälsa.
Näringsliv Arlandastad Group och Heat med förre märstabon Daniel Wärnmark som ägare har tecknat avtal om att etablera nya konceptet Heat Express: - Vi sökte ett expansivt område där vårt koncept skulle fungera. Att få möjligheten att öppna vårt nya koncept i Explore Arlandastad tillsammans med Arlandastad Group såg vi som en win-win, säger Jesper Hofmann, VD på Heat Restauranger.
Näringsliv Logicenters bygger ut anläggningen i Arlandastad med 10 300 kvadratmeter: - Vi är otroligt glada över att få utöka vår närvaro i Arlandastad ytterligare, säger Matthias Kettelholt, CEO på Logicenters.