panorama_centrum

Kraftig ökning av antalet smittade

Sigtuna kommun hade kraftig ökning av coronafallen under vecka 42.

Det var mer än en dubblering av antalet fall av covid-19 i kommunen vecka 42. Från kring 30 till 79 stycken vilket orden kraftigaste ökningen per 10 000 invånare i hela länet. Sigtuna hade 16 nya fall per 10 000 invånare, även i jämförelse med resten av landet är det en hög nivå. Salem är tvåa i länet med 11 nya fall per 10 000 invånare. I Mörbylånga var smittspridningen värst med 43 nya fall per 10 000 invånare.

I Region Stockholm var det också en ökning av antalet fall från 1138 till närmare 1500. En person fick intensivvård förra veckan och ytterligare sju rapporterades avlidna.

2020_helsida
connys_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

marinan_helsida
ewas_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

defacto_helsida
liber_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

centrum_sommar2022_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
ewas_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
nrh