moderaterna_tack
Foto: Daniel Iskander

Kraftig ökning av bränder

Den soligaste och torraste majmånaden någonsin innebar också att 20-30 rapporterade skogsbränder runt om i länet varje dygn.

Maj var den varmaste sedan mätningarna startade 1756 och den torraste sedan 1951, rapporterar Mitt i. Det förde med sig 20-30 bränder i skog och mark per dygn runt om i länet. Men det har även fortsatt under juni, mellan 1 maj-20 juni har räddningstjänsterna i länet ryckt ut på 718 bränder i skog eller mark. En ökning med 26 procent jämfört med samma period enligt tidningen.

Det största problemet är grillar, och särskilt engångsgrillar:
– Folk tror att de släckt sin engångsgrill och slänger den i närmaste papperskorg. Sen går det några minuter och så tar det eld, säger Veronica Sandström, kommunikationschef vid Storstockholms brandförsvar, till tidningen.

Igår tisdag utfärdades eldningsförbud, det senaste eldningsförbudet varade mellan 17 maj-21 juni. Prognosen för de kommande tio dygnen visar enbart sol och ingen nederbörd. Det kan dröja till veckan 29 innan torkan når sin slutpunkt. Först då ser det ut som att regn drar in över länet.

hostfest_centrum
defacto_banner_sep
happy_homes_juli
defacto_host2018
Extra

Ungdomsbråk i Valsta

Blåljus Två ungdomsgängs slogs i Valsta under eftermiddagen: - En person blödde näsblod mem behövde inte sjukvård, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral

Olycka vid Haga

Blåljus Flera bilar krockade vid Haga och framkomligheten till och från Sigtuna är begränsad.

Extra

Biljakt på E4:an slutade vid Eurostop – en man gripen

Blåljus En bil vägrade stanna på E4:an vid Uppsala och en polisjakt inleddes. Färden tog slut på Eurostops parkering där föraren greps misstänkt för en rad olika brott. – Vi har även tagit bilen i beslag eftersom att personen är misstänk för liknande brottslighet i närtid, säger Johan Sohlberg vid Uppsalapolisen.

sportfiske_banner
sbrf_sep
outsider
objekt2
Norra Redovisningshuset
objekt4
connys
komvuxq3_4
sigtunavatten_standard
objekt3
skanela_matcher18-19
nfc_vinter