defacto_pan
Foto: Daniel Iskander

Kraftig ökning av bränder

Den soligaste och torraste majmånaden någonsin innebar också att 20-30 rapporterade skogsbränder runt om i länet varje dygn.

sportlov_centrum

Maj var den varmaste sedan mätningarna startade 1756 och den torraste sedan 1951, rapporterar Mitt i. Det förde med sig 20-30 bränder i skog och mark per dygn runt om i länet. Men det har även fortsatt under juni, mellan 1 maj-20 juni har räddningstjänsterna i länet ryckt ut på 718 bränder i skog eller mark. En ökning med 26 procent jämfört med samma period enligt tidningen.

Det största problemet är grillar, och särskilt engångsgrillar:
– Folk tror att de släckt sin engångsgrill och slänger den i närmaste papperskorg. Sen går det några minuter och så tar det eld, säger Veronica Sandström, kommunikationschef vid Storstockholms brandförsvar, till tidningen.

Igår tisdag utfärdades eldningsförbud, det senaste eldningsförbudet varade mellan 17 maj-21 juni. Prognosen för de kommande tio dygnen visar enbart sol och ingen nederbörd. Det kan dröja till veckan 29 innan torkan når sin slutpunkt. Först då ser det ut som att regn drar in över länet.

happyhomes_2019
icavalsta_semlor
EXTRA

Beslut: Kommunen kan vräka nyanlända

Nyheter Kammarrätten ger Lidingö rätt om att de får vräka nyanlända efter två år, det öppnar upp även för Sigtuna kommun som haft ett antal uppmärksammade fall det senaste året.

sangensemble
ridskola_2019_helsida

Flest städare och busschaufförer bor i kommunen

Nyheter Fackförbundet LO har tagit fram en rapport som visar vilka yrkesgrupper det finns mest av i en kommun: - Stockholms län är ett väldigt delat län. Människor med vårdbiträdelöner har inte råd att bo i kommuner som Danderyd. Det finns en tydlig koppling att kommuner med många högavlönade har få hyresrätter, säger Marika Lindgren Åsbrink, författare av rapporten hos LO.

arlandagolf
korpen_jan-feb
sportlov2019
connys

Läsare: Rökare ta hand om ert skräp

Nyheter En läsare kontaktade märsta.nu med bild från Märsta station där det ligger massor med fimpar: - Till alla rökare: städa upp er egen skit ni slänger runt omkring er.

sigtunavatten_standard
ridskola2019_outsider
nrh
extravaganza_outsider