fastpartner_sommar2
Foto: Daniel Iskander

Kraftig ökning av bränder

Den soligaste och torraste majmånaden någonsin innebar också att 20-30 rapporterade skogsbränder runt om i länet varje dygn.

Maj var den varmaste sedan mätningarna startade 1756 och den torraste sedan 1951, rapporterar Mitt i. Det förde med sig 20-30 bränder i skog och mark per dygn runt om i länet. Men det har även fortsatt under juni, mellan 1 maj-20 juni har räddningstjänsterna i länet ryckt ut på 718 bränder i skog eller mark. En ökning med 26 procent jämfört med samma period enligt tidningen.

Det största problemet är grillar, och särskilt engångsgrillar:
– Folk tror att de släckt sin engångsgrill och slänger den i närmaste papperskorg. Sen går det några minuter och så tar det eld, säger Veronica Sandström, kommunikationschef vid Storstockholms brandförsvar, till tidningen.

Igår tisdag utfärdades eldningsförbud, det senaste eldningsförbudet varade mellan 17 maj-21 juni. Prognosen för de kommande tio dygnen visar enbart sol och ingen nederbörd. Det kan dröja till veckan 29 innan torkan når sin slutpunkt. Först då ser det ut som att regn drar in över länet.

happy_homes_juli
valet2018

(S)-utspelet: Gröna ladan bevaras

Politik Om Socialdemokraterna hamnar i majoritet efter valet så avser man se till att Gröna ladan håller öppet och att Gröna ladans vänner kan fortsätta med bioverksamheten.

sportfiskebanner2
EXTRA

Barn plockades upp ur bassäng

Blåljus Ett barn plockades upp ur en bassäng på Midgårdsbadet: - Det kom in som drunkning, några har räddat ett barn, säger Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral.

Domen mot fritidsledaren

Kommunen om domen: Ska göra allt för att det inte ska hända igen

Nyheter Sigtuna kommun kommenterar domen mot fritidsledaren: - Jag är lättad att fritidsledaren nu är dömd, även om det givetvis är svårt för mig att bedöma om det är ett skäligt straff eller inte när offren är barn – barn som dessutom har varit i stark beroendeställning till sin förövare, säger Susana Olsson Casas, chef för Barn- och ungdomsförvaltningen.

sap_valet2018
steningeslottsommar
vuxenutbildning2

Tjuvarna tar inte sommarlov

Nyheter Tjuvar är mer aktiva under semestermånaden juli än övrig tid på året, den slutsatsen drar försäkringsbolaget IF: - Tjuvarna tar aldrig semester men med små medel kan skadan minimeras eller i bästa fall undvikas helt, säger Caroline Starck, informationschef på If.

EXTRA

Tillslag mot lägenhet

Blåljus Polis slog till mot en lägenhet på Västra bangatan under eftermiddagen: - Det är ett utredningsärende, säger Towe Hägg vid Polisens ledningscentral.

EXTRA

Läkare ofredande patient

Notiser En läkare i kommunen har anmälts till Inspektionen för Vård och omsorg sedan han ska ha sexuellt ofredat en patient.

Extra

uppdaterad Bilar krockade i rondell

Blåljus Två bilar har krockade i Märstarondellen på väg 263: - Informationen jag har är att en kvinna ska vara skadad, uppger Stefan Malmberg, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral.

sap_outsider
nfc_vinter
forskontor
outsider_defacto
objekt2
val2018
veterankraft_standard
yearlingsales
outsider_moderat
objekt3
objekt4
vuxentutbildning
connys
Norra Redovisningshuset
sigtunavatten_standard