luciakroning_sh
Foto: Daniel Iskander

Kraftig ökning av bränder

Den soligaste och torraste majmånaden någonsin innebar också att 20-30 rapporterade skogsbränder runt om i länet varje dygn.

oppethus_agy

Maj var den varmaste sedan mätningarna startade 1756 och den torraste sedan 1951, rapporterar Mitt i. Det förde med sig 20-30 bränder i skog och mark per dygn runt om i länet. Men det har även fortsatt under juni, mellan 1 maj-20 juni har räddningstjänsterna i länet ryckt ut på 718 bränder i skog eller mark. En ökning med 26 procent jämfört med samma period enligt tidningen.

Det största problemet är grillar, och särskilt engångsgrillar:
– Folk tror att de släckt sin engångsgrill och slänger den i närmaste papperskorg. Sen går det några minuter och så tar det eld, säger Veronica Sandström, kommunikationschef vid Storstockholms brandförsvar, till tidningen.

Igår tisdag utfärdades eldningsförbud, det senaste eldningsförbudet varade mellan 17 maj-21 juni. Prognosen för de kommande tio dygnen visar enbart sol och ingen nederbörd. Det kan dröja till veckan 29 innan torkan når sin slutpunkt. Först då ser det ut som att regn drar in över länet.

budget2019

Mer till skolor och äldreomsorgen

Politik Den borgerliga alliansen har lagt fram ett budgetförslag som ska gå igenom Kommunstyrelsen. I den ingår satsningar på förskola, skola, individ- och familjeomsorg samt äldreomsorg.

defacto_host2018
sportfiskebanner2
EXTRA

Kameraövervakning införs i Valsta

Nyheter Valsta får kameraövervakning meddelar lokalpolisområdeschef Emil Andersson: - Irriterat bland de kriminella eftersom vi valt att övervaka deras bästa plats, skriver han på Twitter.

oppethus_agy
happy_homes_juli

Barnahus för brottsutsatta barn invigt

Nyheter Barn som blir utsatta för brott i bland annat Sigtuna kommun hänvisas till Barnahus Stockholm Nord som ligger i Sollentuna: - Ett sammanslaget Barnahus innebär fler ärenden under samma tak, berättar Anna-Karin Åberg, t f chef för individ- och familjeomsorgsförvaltningen i Sigtuna kommun.

connys
nrh_sigtuna
colorama_vinter
objekt3
skridskoskola
objekt4
sbrf_sep
komvuxq3_4
objekt2
outsider
sportfiske_banner