center_pan21
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Kraftig minskning av ungdomsarbetslösheten

Ungdomsarbetslösheten i kommunen minskar kraftigt just nu, med hela 4,2 procent för den gångna månaden.

Sigtuna kommun noterar just nu den största nedgången för ungdomsarbetslösheten av samtliga länets kommuner. 4,2 procent har den gått ner för augusti i år jämfört med förra året. Men fortfarande är var tionde mellan 18-24 år arbetslös i kommunen enligt siffror från Arbetsförmedlingen som Newsworthy har sammanställt.

Den totala arbetslösheten minskar också nu är den nere på 10,7 procent, en minskning med 1,4 procent. Nästan 2800 kommuninvånare mellan 16-64 var arbetslösa. Antalet är cirka 400 förra än förra året. Samtliga länets kommuner har minskad arbetslöshet. Dock är arbetslösheten hög bland utrikesfödda, där är var femte arbetslös. Just nu efterfrågas flest jobb inom lager och terminal, montörer, kemisk industri eller säljare av olika slag. Även truckförare och murare efterfrågas, likaså inom taxibranschen.

defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
andersojag

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

centrum_helsida2020
mp_host_helsida
2020_helsida
bostad_helsida

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

helsida_var2021
eldsjal-helsida
connys_helsida

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

andersojag_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
eldsjal-outsider
bostad_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
mp-outsider
nrh
connys