moderaterna_panorama
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Kraftig minskning av källär- och vindsinbrott

Inbrotten i källare och vindar i kommunen har gått ner kraftigt de senaste fem åren enligt en siffror som försäkringsbolaget If sammanställt.

Enligt If så ökar källar- och vindsinbrotten generellts ett, det rör sig främst om inbrott i förråd som finns på vindar och i källare.
– När coronapandemin slog till blev det än mindre fokus på bostäder där människor var hemma och en större styrning mot förrådsutrymmen. Ofta är det golf- och skidutrustning, samt väskor och verktyg som stjäls, säger Jenny Rudslätt, skadechef på försäkringsbolaget If.

Rudslätt säger vidare att man inte ska förvara stöldbegärlig egendom i förråden. I sådana fall kan man även bli utan ersättning. Det kan vara exempelvis hemelektronik och exklusiva märkesvaror. I länet har inbrotten ökat de senaste åren, några kommuner står för en kraftig ökning, som Vallentuna, men Sigtuna visar en minskning på fem år med 21 procent. 2021 anmäldes 59 inbrott i källare och vind.

logistik_sigtuna_helsida
helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

connys_helsida
retro_helsida
2020_helsida
mp_helsida_april
centrum_sommar2022_helsida
liber_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

retro_outsider
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_outsider2022
moderat_outsider
nrh
connys
centrum_sommar_outsider2022
logistik_outsider
swedol_outsider
outsider