centrum_panorama2020
Foto: Genrebild/If

Kraftig minskning av inbrotten de åtta första månaderna

Efter att augusti summerats konstaterar Grannsamverkarna i Sigtuna kommun att det "bara" skett 44 inbrott i år, inklusive försöken.

Antalet inbrott är på väg att mer än halveras. I år har det skett 22 fullbordade inbrott efter de åtta första månaderna. Totalt hela förra året var antalet 62 stycken. Antalet fullbordade och försök 2018 var 114 stycken. I är det lika många försök som fullbordade, tillsammans 44 stycken.

2015 skedde hela 98 fullbordade inbrott i kommunen och 83 försök, totalt 181 stycken. 2011 var antalet 177 stycken, varav 96 fullbordade. David Lundqvist, ordförande för Grannsamverkarna i Sigtuna kommun vågar hoppas på en siffra klart under 100 bostadsinbrott då det endast återstår fyra månader kvar av året. I augusti skedde enfast två fullbordade inbrott och två försök, samma månad 2018 var antalet fem fullbordade och ett försök.

speedy_helsida
happy_homes_mars
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

centrum_helsida2020
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

defacto_helsida
ridskola2020_helsida
marina_helsida
festspec_corona_helsida
2020_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
festspec_corona_outsider
speedy_outsider
marina_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider