julbanner
Foto: Insändarbild/Arkiv

Kraftig minskning av bildelsstölder

På bara ett år har bildelsstölderna i Stockholms län minskat med hela 70 procent rapporterar tidningen Mitt i Stockholm.

Under flera års tid har det varit problem med bildelsstölder i länet, Sigtuna har varit en av de drabbade kommunerna och flera tillslag har gjorts här. Bland annat mot en liga som bodde i Märsta och opererade över Stockholm/Mälardalen.

Nu har polisen bromsat utvecklingen, det senaste året har bildelsstölderna minskat med 70 procent rapporterar Mitt i Stockholm. Enligt Jeanette Lisjak på Gränspolisen ser de bra ut för att man arbetar med internationella brottsnätverk där bildelsstölder ingår som en del av uppdraget. En hel del tjuvar har gripits och lagförts säger hon enligt Mitt i Stockholm.

De flesta brotten begås just av internationella ligor som tar med sig godset och säljer det vidare utanför landets gränser.
– Det finns alltid lokala förmågor. Men när det gäller den organiserade biten jobbar vi systematiskt. Vi tittar på inkomna anmälningar och var brotten har begåtts. Utifrån det letar vi efter mönster. Men det gäller att fortsätta, annars kommer stölderna börja öka igen, säger Jeanette Lisjak till tidningen.

En ny trend är att tjuvar kapar bilnyckels signal, det innebär att de tar sig in i en parkerad bil främst nattetid. Ägaren märker då inget och larmet ljuder inte. Polisen uppmanar ägare av främst lyxbilar som BMW, Porsche, Audi och Mercedes att gömma nycklarna så att sändaren inte ska snappa upp nyckelns signal. I oktober förra året skedde 202 bildelsstölder från lyxbilarna, i år samma månad var antalet nere på 86.

lager_bilnet
EXTRA

Vinterkräksjukan slår till

Nyheter Det är kräksjuketider och på flera skolor i kommunen har barn insjuknat eller fått skickas hem mitt under pågående skoldag.

defacto_host2018
arlandamordet

Åklagare ville häkta för brott mitt griftefriden

Notiser Mannen som misstänks för mordet på Tess som hittades utanför Arlanda är fortsatt misstänkt men rätten anser inte att han ska häktas för brott mot griftefriden.

sigtuna_funkis
fme_jul
happy_homes_juli
julbanner2
EXTRA

Taxichaufför döms efter tillslag i mellandagarna

Nyheter Mitt i julfirandet slog polisen till mot två bilar, varav en taxi i Valsta. Tillslaget var en del av en spaning som polisen haft mot en knarkliga baserad i Västerort. Nio personer döms nu för inblandning i vad som visat sig vara en överlåtelse i Valsta.

sportfiskebanner2
icavalsta_julbanner
objekt4
komvuxq3_4
outsider
colorama_vinter
objekt2
connys
funkis_2
nrh_lania
vanster_jul
objekt3
sigtunavatten_standard