centrum_tvaar
Foto: Insändarbild/Arkiv

Kraftig minskning av bildelsstölder

På bara ett år har bildelsstölderna i Stockholms län minskat med hela 70 procent rapporterar tidningen Mitt i Stockholm.

centrum_tvaar

Under flera års tid har det varit problem med bildelsstölder i länet, Sigtuna har varit en av de drabbade kommunerna och flera tillslag har gjorts här. Bland annat mot en liga som bodde i Märsta och opererade över Stockholm/Mälardalen.

Nu har polisen bromsat utvecklingen, det senaste året har bildelsstölderna minskat med 70 procent rapporterar Mitt i Stockholm. Enligt Jeanette Lisjak på Gränspolisen ser de bra ut för att man arbetar med internationella brottsnätverk där bildelsstölder ingår som en del av uppdraget. En hel del tjuvar har gripits och lagförts säger hon enligt Mitt i Stockholm.

De flesta brotten begås just av internationella ligor som tar med sig godset och säljer det vidare utanför landets gränser.
– Det finns alltid lokala förmågor. Men när det gäller den organiserade biten jobbar vi systematiskt. Vi tittar på inkomna anmälningar och var brotten har begåtts. Utifrån det letar vi efter mönster. Men det gäller att fortsätta, annars kommer stölderna börja öka igen, säger Jeanette Lisjak till tidningen.

En ny trend är att tjuvar kapar bilnyckels signal, det innebär att de tar sig in i en parkerad bil främst nattetid. Ägaren märker då inget och larmet ljuder inte. Polisen uppmanar ägare av främst lyxbilar som BMW, Porsche, Audi och Mercedes att gömma nycklarna så att sändaren inte ska snappa upp nyckelns signal. I oktober förra året skedde 202 bildelsstölder från lyxbilarna, i år samma månad var antalet nere på 86.

ridskola_2019_helsida
connys
sigtunavatten_standard
defacto_helsida
arlandagolf
lärarupproret

Trots lärarprotesterna: Vi har inte råd att satsa mer

Nyheter Responsen efter torsdagens lärarprotester lät inte vänta på sig, Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) säger till Skolvärlden kommunen inte har råd att satsa mer.

sangensemble
karby_varme1
happyhomes_2019
ridskola2019_outsider
karby2
extravaganza_outsider
sh_oppet
defacto_outsider