defacto_panorama_mustasch
Foto: Insändarbild/Arkiv

Kraftig minskning av bildelsstölder

På bara ett år har bildelsstölderna i Stockholms län minskat med hela 70 procent rapporterar tidningen Mitt i Stockholm.

Under flera års tid har det varit problem med bildelsstölder i länet, Sigtuna har varit en av de drabbade kommunerna och flera tillslag har gjorts här. Bland annat mot en liga som bodde i Märsta och opererade över Stockholm/Mälardalen.

Nu har polisen bromsat utvecklingen, det senaste året har bildelsstölderna minskat med 70 procent rapporterar Mitt i Stockholm. Enligt Jeanette Lisjak på Gränspolisen ser de bra ut för att man arbetar med internationella brottsnätverk där bildelsstölder ingår som en del av uppdraget. En hel del tjuvar har gripits och lagförts säger hon enligt Mitt i Stockholm.

De flesta brotten begås just av internationella ligor som tar med sig godset och säljer det vidare utanför landets gränser.
– Det finns alltid lokala förmågor. Men när det gäller den organiserade biten jobbar vi systematiskt. Vi tittar på inkomna anmälningar och var brotten har begåtts. Utifrån det letar vi efter mönster. Men det gäller att fortsätta, annars kommer stölderna börja öka igen, säger Jeanette Lisjak till tidningen.

En ny trend är att tjuvar kapar bilnyckels signal, det innebär att de tar sig in i en parkerad bil främst nattetid. Ägaren märker då inget och larmet ljuder inte. Polisen uppmanar ägare av främst lyxbilar som BMW, Porsche, Audi och Mercedes att gömma nycklarna så att sändaren inte ska snappa upp nyckelns signal. I oktober förra året skedde 202 bildelsstölder från lyxbilarna, i år samma månad var antalet nere på 86.

greeknighthelsida
sigtunavatten_standard
fme_oktober
centrum_host_helsida
ica_oktober
defacto_mustach_helsida
happyhomes_2019

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

connys
colorama_april2
greeknight_outsider
nrh