defacto_pan2020
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Kortare väntan på operationstid

Fler får nu operationstid igen efter att Regionen skjutit upp planerade operationer.

centrum_artikel

Planerade operationer som inte var akuta sköts upp under våren och under senhösten för att stärka upp covidvården. Nu visar siffror från Newsworthy att 20 procent av alla patienter fick vänta längre än 90 dagar på operation i Region Stockholm, det är fler än vanligt men en positiv trend jämfört med perioden april-juni. Enligt vårdgarantin ska man inte behöva vänta mer än 90 dagar på den behandling eller operation som ordinerats av läkare.

Förra året i november var det tolv procent som fick vänta längre än 90 dagar på vård. Siffrorna för december har ännu inte sammanställts men sannolikheten är att väntetiden ökat då andra vågen av coronapandemin drog in över Stockholm.

januari_helsida
speedy_vinter_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
meko_helsida

Problem med sopinsamling på landsbygden

Nyheter Boende på landsbygden, främst Odensala, har klagat på sophanteringen den senaste veckan: - Det stämmer att vi ligger efter med sophämtningen hos en liten del av hushållen, säger Sigtuna Vattens VD Johan Stock.

connys_helsida
ridskola2020_helsida
dödsskjutningen i valsta

Polisen: Skotten var riktade mot mannen

Blåljus Ett flertal skott avlossades in i en restaurang på lördagen varpå en man avled. Polisen meddelar nu att skotten var avsedda för just den mannen i 40-årsåldern.

prima_helsida

Lurigt med snö på isarna

Notiser Många mindre sjöar runt om i kommunen och länet har fått is, en del kommuninvånare har även varit ute på Mälaren i Garnsviken. Men säkerställ att det är tjockt nog för promenad eller aktivitet varnar Issäkerhetsrådet.

prima_outsider
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
connys
centrum_sommar_out
moderat_outsider_jan
nrh
ridskola_2020_outsider