center_pan21
Foto: Region Örebro län

Kortare tid mellan doserna

Region Stockholm öppnar upp för kortare tidspann mellan dos 1 och 2 av covid-19-vaccinet.

Från och med idag torsdag kan man boka in dos 2 för vaccin fyra veckor efter den första dosen. Det innebär att fler kan bli färdigvaccinerade snabbare vilket är angeläget nu när ”deltavarianten” öka i länet. Det anses behövas två doser för bra skydd mot allvarlig sjukdom enligt Region Stockholm.
– Vi har gott om vaccin men också ett nytt läge med deltavariantens spridning. Att ge fler möjligheter att få dos 2 tidigare ligger helt i linje med vårt mål: att använda tillgängligt vaccin på ett så effektivt och säkert sätt som möjligt vid varje tidpunkt, säger vaccinsamordnare Magnus Thyberg.

 

centrum_helsida2020
mp_host_helsida
andersojag
2020_helsida

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

bostad_helsida
defacto_helsida
eldsjal-helsida
connys_helsida

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

helsida_var2021
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
andersojag_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
nrh
centrum_sommar_out
eldsjal-outsider
bostad_outsider
mp-outsider