panorama_centrum
Foto: MMS-Bild/Arkiv

Körisk på E4:an i midsommar

E4:an Uppsalavägen pekas ut som en av vägarna i landet där det finns risk för mycket trafik under främst söndag eftermiddag.

Trafikverket har analyserat data över trafiken i midsommarhelgen och kommit fram till att E4:an Uppsalavägen är en av vägarna som kan ha mycket trafik under söndag eftermiddag. Det gäller södergående trafik då många är på väg hem efter att ha firat midsommar norr om länsgränsen. Pandemin bidrar även till att fler tar bilen istället för att resa kollektivt vilket kan leda till ännu mer trafik. Trafikverket spår även att firandet blir mer utspritt eftersom många arbetar hemifrån och mer varierat, vilket innebär att inte alla måste resa till och från firandet samtidigt.

Före midsommar, alltså torsdag, beräknas köer uppstå vid Stora Wäsby och sprider sig mot Stockholm, det kommer således vara köer på E4 norrgående till Märsta. På söndag är det Köer från Märstaavfarten. Köerna beräknas uppstå i höjd med Väsby in till Stockholm, vilket innebär köer mellan Märsta-Stockholm.

liber_helsida
ewas_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

2020_helsida
marinan_helsida
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

mp_helsida_april
connys_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

defacto_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
connys
swedol_outsider
ewas_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
mp_outsider2022
moderat_outsider
nrh