center_pan21
Foto: MMS-Bild/Arkiv

Körisk på E4:an i midsommar

E4:an Uppsalavägen pekas ut som en av vägarna i landet där det finns risk för mycket trafik under främst söndag eftermiddag.

Trafikverket har analyserat data över trafiken i midsommarhelgen och kommit fram till att E4:an Uppsalavägen är en av vägarna som kan ha mycket trafik under söndag eftermiddag. Det gäller södergående trafik då många är på väg hem efter att ha firat midsommar norr om länsgränsen. Pandemin bidrar även till att fler tar bilen istället för att resa kollektivt vilket kan leda till ännu mer trafik. Trafikverket spår även att firandet blir mer utspritt eftersom många arbetar hemifrån och mer varierat, vilket innebär att inte alla måste resa till och från firandet samtidigt.

Före midsommar, alltså torsdag, beräknas köer uppstå vid Stora Wäsby och sprider sig mot Stockholm, det kommer således vara köer på E4 norrgående till Märsta. På söndag är det Köer från Märstaavfarten. Köerna beräknas uppstå i höjd med Väsby in till Stockholm, vilket innebär köer mellan Märsta-Stockholm.

defacto_helsida

Kommunledningen planerar för öppning av Valstaskolan

Politik Valstaskolan som stängdes för några år sedan kan till kommande läsår öppnas igen: - När Valstaskolan stängdes under den förra majoriteten styre gjordes det utifrån de förhållanden som gällde då. I efterhand kan vi bara konstatera att det inte blev bra för lokalsamhället i centrala Valsta, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

jul2021
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
julmarknad_helsida
2020_helsida
valsta-jul_helsida

Tallen har en av de största solcellsanläggningarna

Nyheter BRF Tallen i Valsta har installerat en av landets största solcellsanläggningar: - För oss var detta en självklar investering i vårt arbete mot att göra boendet hos oss klimatneutralt, säger Ibrahim Khalifa, ordförande i BRF Tallen.

connys_helsida
mp_host_helsida

Stora störningar i trafiken

Blåljus Det råder begränsad framkomlighet in mot Märsta efter en trafikolycka vid Arlandastad. Dessutom är det avspärrningar kring Arlandaområdet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

connys
nrh
jul_outsider
sigtuna_vatten_outsider
stationshusen_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
julmarknad_outsider
mp-outsider
valsta_jul_outsider