moderaterna_riksdag
Det var i maj 2017 som mannen körde ihjäl två personer på Stationsgatan.Foto: Jamshid Jamshidi

Körde ihjäl två – åtalas igen för grovt rattfylleri

Den man som 2017 körde ihjäl två personer på Stationsgatan och dömdes för vållande till annans död har åtalats igen, denna gång för grovt rattfylleri.

centrum_artikel

Mannen som är 45-årsåldern hade flera fall av narkotika- och trafikbrott bakom sig, även rattfylleri. Han uppmärksammades i både lokal och riksmedia sedan han tagit bilen direkt från en rättegång om olovlig körning sedan han kört bil med indraget körkort. Vittnen filmade färden från centrala Märsta genom Centrumleden, Tingvallavägen och Stationsgatan. I en korsning small det sedan med en personbil och ett par i 70-årsåldern avled av skadorna som de ådrog sig. Mannen dömdes av tingsrätten till fängelse i 4,6 år, en dom som Svea hovrätt skrev ner till fyra år.

Brottsligheten har dock inte upphört sedan dess, han har strafförelägganden gällande hot mot tjänsteman och ringa stöld. I veckan väcktes även åtal för grovt rattfylleri i Stockholms tingsrätt. Det var i juni i år som han körde alkoholpåverkad genom centrala Stockholm när polis stoppade honom, efter provtagning konstaterades 0,59 mg/liter alkoholkoncentration i utandningsluften vilket är över gränsen för grovt rattfylleri. Utöver att vara alkoholpåverkad körde han bil utan att inneha körkort och han åtalas för olovlig körning. Mannen har erkänt brotten i polisförhör.

defacto_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Polis: Just nu inga speciella händelser att rapportera om. Väder: Några minusgrader i under dagen, ett snöfall drog in över…

valet2022

Klart: Holst leder Moderaterna i valrörelsen

Politik Moderaterna gjorde på onsdagskvällen klart med valsedel och inte oväntat toppas den av Olov Holst: - Det är både roligt och tillfredsställande att nomineringsstämman nu slagit fast valsedeln för årets viktiga val, säger Holst i ett uttalande.

handbollsskola
happyhomes_sommar2020
2020_helsida
centrum_helsida2020
mod_helsida

Askerson: Går inte med på förtur till nyanlända

Politik Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande Mattias Askerson (M) får nu ny kritik för den så kallade "sociala dumpningen" där nyanlända slussats ut från kommunen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
moderat_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
nrh
connys