panorama_centrum
Det var i maj 2017 som mannen körde ihjäl två personer på Stationsgatan.Foto: Jamshid Jamshidi

Körde ihjäl två – åtalas igen för grovt rattfylleri

Den man som 2017 körde ihjäl två personer på Stationsgatan och dömdes för vållande till annans död har åtalats igen, denna gång för grovt rattfylleri.

Mannen som är 45-årsåldern hade flera fall av narkotika- och trafikbrott bakom sig, även rattfylleri. Han uppmärksammades i både lokal och riksmedia sedan han tagit bilen direkt från en rättegång om olovlig körning sedan han kört bil med indraget körkort. Vittnen filmade färden från centrala Märsta genom Centrumleden, Tingvallavägen och Stationsgatan. I en korsning small det sedan med en personbil och ett par i 70-årsåldern avled av skadorna som de ådrog sig. Mannen dömdes av tingsrätten till fängelse i 4,6 år, en dom som Svea hovrätt skrev ner till fyra år.

Brottsligheten har dock inte upphört sedan dess, han har strafförelägganden gällande hot mot tjänsteman och ringa stöld. I veckan väcktes även åtal för grovt rattfylleri i Stockholms tingsrätt. Det var i juni i år som han körde alkoholpåverkad genom centrala Stockholm när polis stoppade honom, efter provtagning konstaterades 0,59 mg/liter alkoholkoncentration i utandningsluften vilket är över gränsen för grovt rattfylleri. Utöver att vara alkoholpåverkad körde han bil utan att inneha körkort och han åtalas för olovlig körning. Mannen har erkänt brotten i polisförhör.

liber_helsida
defacto_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

2020_helsida
connys_helsida
mp_helsida_april
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

centrum_sommar2022_helsida
ewas_helsida

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

marinan_helsida

Gemensam skogsstrategi i länet

Nyheter Länsstyrelsen har antagit en gemensam strategi för skogar i länet: - Vi behöver göra skogen och dess betydelse och möjligheter mer känd. Det övergripande målet är att ha en livskraftig och varierad skogsnäring i länet, med hållbarhet och tillväxt i fokus, säger landshövding Sven-Erik Österberg.

Kommunledningen välkomnar Arlandautredningen

Politik På fredagen presenterade regeringen resultatet av Arlandautredningen: - Det är oerhört tillfredsställande att utredningen nu föreslår att en Arlandaförhandlare utses. Det är något jag och Sigtuna kommun de senaste fyra åren lagt mycket tid på att få till stånd, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
mp_outsider2022
ewas_outsider
swedol_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022
nrh
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
marina_outsider