center_pan21
Det var i maj 2017 som mannen körde ihjäl två personer på Stationsgatan.Foto: Jamshid Jamshidi

Körde ihjäl två – åtalas igen för grovt rattfylleri

Den man som 2017 körde ihjäl två personer på Stationsgatan och dömdes för vållande till annans död har åtalats igen, denna gång för grovt rattfylleri.

Mannen som är 45-årsåldern hade flera fall av narkotika- och trafikbrott bakom sig, även rattfylleri. Han uppmärksammades i både lokal och riksmedia sedan han tagit bilen direkt från en rättegång om olovlig körning sedan han kört bil med indraget körkort. Vittnen filmade färden från centrala Märsta genom Centrumleden, Tingvallavägen och Stationsgatan. I en korsning small det sedan med en personbil och ett par i 70-årsåldern avled av skadorna som de ådrog sig. Mannen dömdes av tingsrätten till fängelse i 4,6 år, en dom som Svea hovrätt skrev ner till fyra år.

Brottsligheten har dock inte upphört sedan dess, han har strafförelägganden gällande hot mot tjänsteman och ringa stöld. I veckan väcktes även åtal för grovt rattfylleri i Stockholms tingsrätt. Det var i juni i år som han körde alkoholpåverkad genom centrala Stockholm när polis stoppade honom, efter provtagning konstaterades 0,59 mg/liter alkoholkoncentration i utandningsluften vilket är över gränsen för grovt rattfylleri. Utöver att vara alkoholpåverkad körde han bil utan att inneha körkort och han åtalas för olovlig körning. Mannen har erkänt brotten i polisförhör.

happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida

Så blir nya brandstationen

Nyheter Brandstationen kommer inom kort att resa sig upp över "Tullen": - Det har varit en lång process med kommun och arkitekter att ta göra materialval och välja färgsättning. Byggnaden gestaltas med murar runtomkring och kläs i sten föra att knyta an till stenkyrkor och liknande, säger Kenneth Bergqvist, projektchef för Brandkåren Attunda.

centrum_helsida2020
eldsjal-helsida
andersojag
2020_helsida

Här invigs IES Sigtuna

Nyheter Terminen må vara drygt en månad lång men på måndagen invigdes Internationella Engelska skolan officiellt: - Engelska skolan (IES) tillhör en av Sveriges bästa skolor och det är därför oerhört glädjande att jag och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Pernilla Bergqvist fick möjligheten att närvara vid invigningen av den nya skolan i Sigtuna stadsängar, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

bostad_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
helsida_var2021

Blottare från Märsta döms

Notiser En märstabo i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande för att han blottat sig för två kvinnor i Märsta samt onanerat utanför Väsby station.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp-outsider
centrum_sommar_out
bostad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
andersojag_outsider
ridskola_2020_outsider
eldsjal-outsider
nrh
swedol_outsider