defacto_pan

Kopparstölder kan ge försenade tåg

Kopparstölder orsakar tågförseningar varje år i Stockholms län, nu tror Trafikverket att stölderna kan öka eftersom världsmarknadspriset på koppar gått upp.

Kopparstölder är en företeelse som drabbat kyrkor, järnvägar och andra verksamheter som har koppar. Trafikverket spår att det i höst kommer att bli fler kopparstölder från järnvägarna eftersom världsmarknadspriset på koppar gått upp rapporterar SVT Stockholm:
– Erfarenheten är att då ökar problemen med stölder och sabotage mot järnvägen, säger Tomas Andersson, Trafikverkets nationella samordnare mot kopparstölder till SVT.

Bara i år har ca 100 stölder upptäckts i det svenska järnvägsnätet, en siffra som dock är låg i jämförelse med några år sedan. För att förebygga kommer Trafikverket sätta in ökad bevakning, larm, kameror och stängsel. Man kommer också att märka koppar så att den kan spåras.

defacto_helsida
ica_oktober
sigtunavatten_standard

Askerson: Lögnaktigt utspel om social dumpning

Politik Kommunalrådet i Kramfors, Jan Sahlén (S), har orsakat stor uppståndelse inom stockholmspolitiken sedan han anklagat stockholmskommuner för social dumpning: - Det är ett lögnaktig utspel med en felaktig bildsättning av det arbete som görs på integrationsområdet i Sigtuna kommun, kontrar Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

centrum_host_helsida
happyhomes_2019
fme_oktober

Lappade bilar på omskyltad pendlarparkering

Nyheter I somras gjorde Sigtuna om parkeringsbestämmelserna i Rosersberg, det har resulterat i flera lappade bilar om dagen: - Man har satt dit en skylt men markeringarna i vägen är kvar, säger en pendlarparkerare till märsta.nu

Klart med ny höjning av SL-kortet

Notiser Priset på SL-kortet högs efter nyår med 40 kronor: - Vi måste skaffa oss muskler för att möta sämre tider och kunna fortsätta med det framtidsbygge som vi är mitt inne i, säger regiontrafikrådet Kristoffer Tamsons (M) till Svenska Dagbladet.

colorama_april2
connys
nrh
defacto_outsider