centrum_jul_panorama

Kopparstölder kan ge försenade tåg

Kopparstölder orsakar tågförseningar varje år i Stockholms län, nu tror Trafikverket att stölderna kan öka eftersom världsmarknadspriset på koppar gått upp.

centrum_jul_artikel

Kopparstölder är en företeelse som drabbat kyrkor, järnvägar och andra verksamheter som har koppar. Trafikverket spår att det i höst kommer att bli fler kopparstölder från järnvägarna eftersom världsmarknadspriset på koppar gått upp rapporterar SVT Stockholm:
– Erfarenheten är att då ökar problemen med stölder och sabotage mot järnvägen, säger Tomas Andersson, Trafikverkets nationella samordnare mot kopparstölder till SVT.

Bara i år har ca 100 stölder upptäckts i det svenska järnvägsnätet, en siffra som dock är låg i jämförelse med några år sedan. För att förebygga kommer Trafikverket sätta in ökad bevakning, larm, kameror och stängsel. Man kommer också att märka koppar så att den kan spåras.

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

centrum_jul_helsida
happyhomes_2019
fme_oktober
trainingpartner_jobb_helsida

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

colorama_jul
sigtunavatten_standard
ica_oktober

Tunnel byggs mellan Scandinavian XPO och Arlanda

Nyheter En ny tunnel kommer att förbinda Scandinavian XPO med Arlanda: - Vår ambition är att skapa en internationell mötesarena för hela Skandinavien och då är tillgängligheten till Arlanda av yttersta vikt, säger Dieters Sand, VD på Arlandastad Holding.

defacto_jul

(S) vill se handlingsplan för att minska självmord

Politik Socialdemokraterna hade hoppats få igenom att kommunen arbetar mot att införa en handlingsplan för att förhindra självmord: - Snart är det jul och nyårshelg. En helg som skapar oro och ångest bland de som lider av psykisk ohälsa. Vi vill att Sigtuna kommun tar sitt ansvar och gör allt i sin makt för att förebygga och minska antalet självmord i vår kommun, säger oppositionsrådet Marie Axelsson (S).

julbord_helsida
julbord
trainingpartner_jobb_outsider
nrh
connys
tp_outsider
greeknight_outsider