centrum_panorama2020

Kopparstölder kan ge försenade tåg

Kopparstölder orsakar tågförseningar varje år i Stockholms län, nu tror Trafikverket att stölderna kan öka eftersom världsmarknadspriset på koppar gått upp.

Kopparstölder är en företeelse som drabbat kyrkor, järnvägar och andra verksamheter som har koppar. Trafikverket spår att det i höst kommer att bli fler kopparstölder från järnvägarna eftersom världsmarknadspriset på koppar gått upp rapporterar SVT Stockholm:
– Erfarenheten är att då ökar problemen med stölder och sabotage mot järnvägen, säger Tomas Andersson, Trafikverkets nationella samordnare mot kopparstölder till SVT.

Bara i år har ca 100 stölder upptäckts i det svenska järnvägsnätet, en siffra som dock är låg i jämförelse med några år sedan. För att förebygga kommer Trafikverket sätta in ökad bevakning, larm, kameror och stängsel. Man kommer också att märka koppar så att den kan spåras.

centrum_helsida2020
defacto_helsida
boisigtuna
festspec_host2020_helsida
connys_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

sigtuna_vatten_outsider
nrh
festspec_host2020_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider