defacto_pan

Kopparstölder kan ge försenade tåg

Kopparstölder orsakar tågförseningar varje år i Stockholms län, nu tror Trafikverket att stölderna kan öka eftersom världsmarknadspriset på koppar gått upp.

marstakalaset_artikel

Kopparstölder är en företeelse som drabbat kyrkor, järnvägar och andra verksamheter som har koppar. Trafikverket spår att det i höst kommer att bli fler kopparstölder från järnvägarna eftersom världsmarknadspriset på koppar gått upp rapporterar SVT Stockholm:
– Erfarenheten är att då ökar problemen med stölder och sabotage mot järnvägen, säger Tomas Andersson, Trafikverkets nationella samordnare mot kopparstölder till SVT.

Bara i år har ca 100 stölder upptäckts i det svenska järnvägsnätet, en siffra som dock är låg i jämförelse med några år sedan. För att förebygga kommer Trafikverket sätta in ökad bevakning, larm, kameror och stängsel. Man kommer också att märka koppar så att den kan spåras.

defacto_helsida
marstakalas_helsida
arlanda_golf_juli
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

sigtunavatten_standard
ica_valsta_choklad
kontor_thaifong
sommar
happyhomes_2019
sommar_centrum

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

Kosten största boven till övervikt hos barn

Nyheter märsta.nu kunde i helgen rapportera om att övervikt och fetma ökar bland barnen i kommunen, men det är inte brist på fysisk aktivitet som är problemet utan kosten.

connys
arlanda_golf_juli2_outsider
colorama_april
nrh
sportfiske_sommar
defacto_outsider