moderaterna_panorama
Jörgen Engström, Leif Wåhlin och Lisa Spangenberg från Wåhlin Fastigheter. Dieter Sand och Johanna Klingvall från Arlandastad Group.Foto: Pressbild

Köper upp golfbana för att utveckla nationell idrottshub

Arlandastad group har köpt upp området som är Arlandastads golfs nya bana i syfte att skapa en hub för idrotten i Sverige.

Det är Wåhlin Fastigheter som säljer nya banan som drivs av Arlandastads GK. Ett område på 490 000 kvadratmeter. Arlandastad Group ska skapa en mötesplats för människor, företag och verksamheter som kan utvecklas och växa inom idrott, hälsa och innovation enligt ett pressmeddelande. Sigtuna kommun måste ge ett godkänt planbesked att ändra detaljplan för att affären ska gå i lås. Köpet av marken kostar 150 miljoner kronor. Arlandastad Group har även säkrat en option på ytterligare köp av 930 000 kvm mark i området.
– Det har länge varit vår ambition att skapa en samlingsplats för svensk idrott, en Training Academy. Vi har nu lokaliserat rätt plats med ett oslagbart läge som möjliggör den utvecklingen. Vi har sedan en tid tillbaka fört goda dialoger med ett antal idrottsförbund där man ser att läget möjliggör en mer tillgänglig idrott – såväl inom Sverige som internationellt. Områdets storlek gör det även möjligt att satsa på en hubb för tekniska innovationer – gärna kopplade till idrott och hälsa, som ligger oss varmt om hjärtat, säger Dieter Sand CEO, Arlandastad Group.

Visionen är en samlingsplats för svensk idrott i Arlandastad men samtidigt enmöjlighet för lokal idrott att utvecklas samt att kommunen blir mer attraktiv att bo och verka i.
– Det är glädjande med en fortsatt positiv utveckling i Arlandastad och Sigtuna kommun. Dels ur ett tillgänglighetsperspektiv med en samlad hubb för idrotten, dels över möjligheten att stärka kommunens möjligheter till ökad hälsa och välmående. Idrottsverksamhet och föreningsliv för barn och ungdomar är viktiga pusselbitar där vi ser att en god hälsa under uppväxten skapar positiva vanor som följer med upp i vuxenlivet, det vill säga en positiv utveckling för vår kommun, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna Kommun.

connys_helsida

Eltransporter igång till och från Rosersberg

Näringsliv Apoteas eltransporter är igång mellan Rosersberg och Morgongåva utanför Uppsala: -Apoteas fokus har alltid varit snabba leveranser, men vi har även utforskat olika möjligheter för mer hållbara fraktalternativ, Pär Svärdson, vd Apotea.

mp_helsida_april

Arlanda i fokus under Sigtunas dag i Almedalen

Näringsliv Sigtuna kommun kommer att finnas i Almedalen och ha en egen dag med fokus på Arlanda: - Arlanda flygplats är extremt viktig för Sigtuna kommun och påverkar det mesta vi gör. Därför är det viktigt att vi på olika sätt tar initiativ till att lyfta alla de möjligheter och utmaningar som kommer med rollen som värdkommun för Sveriges största flygplats, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

ewas_helsida
centrum_sommar2022_helsida
2020_helsida
liber_helsida
defacto_helsida
marinan_helsida

Stjärnkrögarens attack på säkerhetskaoset

Näringsliv Pontus Frithiof som driver Pontus By the air på Terminal 5 riktar en kraftig känga mot Swedavia för deras sätt att hantera kökaoset i säkerhetskontrollerna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
mp_outsider2022
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
marina_outsider
moderat_outsider
connys
nrh