center_pan21
Jörgen Engström, Leif Wåhlin och Lisa Spangenberg från Wåhlin Fastigheter. Dieter Sand och Johanna Klingvall från Arlandastad Group.Foto: Pressbild

Köper upp golfbana för att utveckla nationell idrottshub

Arlandastad group har köpt upp området som är Arlandastads golfs nya bana i syfte att skapa en hub för idrotten i Sverige.

centrum_artikel

Det är Wåhlin Fastigheter som säljer nya banan som drivs av Arlandastads GK. Ett område på 490 000 kvadratmeter. Arlandastad Group ska skapa en mötesplats för människor, företag och verksamheter som kan utvecklas och växa inom idrott, hälsa och innovation enligt ett pressmeddelande. Sigtuna kommun måste ge ett godkänt planbesked att ändra detaljplan för att affären ska gå i lås. Köpet av marken kostar 150 miljoner kronor. Arlandastad Group har även säkrat en option på ytterligare köp av 930 000 kvm mark i området.
– Det har länge varit vår ambition att skapa en samlingsplats för svensk idrott, en Training Academy. Vi har nu lokaliserat rätt plats med ett oslagbart läge som möjliggör den utvecklingen. Vi har sedan en tid tillbaka fört goda dialoger med ett antal idrottsförbund där man ser att läget möjliggör en mer tillgänglig idrott – såväl inom Sverige som internationellt. Områdets storlek gör det även möjligt att satsa på en hubb för tekniska innovationer – gärna kopplade till idrott och hälsa, som ligger oss varmt om hjärtat, säger Dieter Sand CEO, Arlandastad Group.

Visionen är en samlingsplats för svensk idrott i Arlandastad men samtidigt enmöjlighet för lokal idrott att utvecklas samt att kommunen blir mer attraktiv att bo och verka i.
– Det är glädjande med en fortsatt positiv utveckling i Arlandastad och Sigtuna kommun. Dels ur ett tillgänglighetsperspektiv med en samlad hubb för idrotten, dels över möjligheten att stärka kommunens möjligheter till ökad hälsa och välmående. Idrottsverksamhet och föreningsliv för barn och ungdomar är viktiga pusselbitar där vi ser att en god hälsa under uppväxten skapar positiva vanor som följer med upp i vuxenlivet, det vill säga en positiv utveckling för vår kommun, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande i Sigtuna Kommun.

koppar_helsida
dack-helsida
julmarknad_helsida
oppethus_helsida
jul2021
connys_helsida
centrum_helsida2020
EXTRA

video Här invigs Elgiganten

Näringsliv Elgianten invigdes på onsdag förmiddag: - Det är alltid roligt att vara med på invigningar och se nyetableringar i kommunen, sa Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) som klippte bandet.

mp_host_helsida
2020_helsida
flygskola_helsida

Arlanda fick hållbarhetspris

Näringsliv Arlanda prisades för sitt klimatomställningsarbete med ECO-Innovation Airport of the Year: - Jag är givetvis mycket stolt över det målriktade klimatarbete som bedrivits under många år för att Swedavia skulle nå vårt mål om noll fossila koldioxidutsläpp i egen flygplatsverksamhet, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

defacto_helsida
helsida_var2021

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

ridskola_2020_outsider
julmarknad_outsider
flygskolan_outsider
koppar_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
jul_outsider
nrh
centrum_sommar_out
oppethus_outsider
swedol_outsider
dack-outsider
mp-outsider