moderater_pan_sommar

Kontrollanterna får kameror

Stockholms läns landsting meddelade förra veckan att fler kontrollen ska genomföras, nu är det även klart att kontrollanter ska få bära kamera.

centrum_artikel

Tolv av SL:s biljettkontrollanter ska få bära kroppskamera under två månaders tid i syfte att öka tryggheten och förbättra arbetsmiljön samt underlätta för identifiering av plankare runt om i länet rapporterar SVT Stockholm.

Kamerorna kommer kunna sättas på och stängas av manuellt av personen som bär den. Materialet skickas sedan till en lokal server och bara polis kan begära ut för att utreda eventuellt brott. Till skillnad från kamerorna som finns på fordonen så kommer dessa även att fånga upp ljud. Ljud kan hjälpa till i samband med brotten ”olaga hot” och ”hot mot tjänsteman”.
– Vi vill med detta ta ytterligare ett steg fram i trygghetsarbetet. Men vi vill också göra fler insatser. Det handlar om utökad kamerabevakning utanför stationsentréer, att testa live-uppkopplade kameror i bussarna liksom att stärka lagskyddet för dem som jobbar i kollektivtrafiken, säger Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd och styrelseordförande i SL, till SVT.

centrum_helsida2020
dack-helsida
mp_host_helsida
bostad_helsida
helsida_var2021
happyhomes_sommar2020
vaccin
connys_helsida
defacto_helsida
2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
connys
bostad_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
vaccin-outsider
mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
dack-outsider