defacto_pan
Amanda Cardell ska arbeta i Urmakaren under tre veckor.Foto: Amanda Cardell/Sigtuna Museum

Amanda Cardell intar Urmakaren

Sigtuna Museum har fått in sin första konstnär enligt Artist in Residence.

Sigtuna Museum & Arts har startat ett program för Artist in residence. Det innebär att konstnärer eller liknande kan komma till Sigtuna där de får en ”friplats” att utöva sin konst eller kulturella verksamhet. Syftet är att aktivera en plats med konstnärligt utbyte och skapa rum för kreativitet.

Den första artisten som kommer in är Amanda Cardell som ska verka i Huset Urmakaren i Sigtuna, ett bostadshus byggt under 1870-talet och ligger granne med Sigtuna Museum. Det är den enda tomten i Sigtuna som har samma form idag som för 1000 år sedan. Tomten har också direktkontakt med strandpromenaden.

Amanda Cardell verkar i huset under tre veckor, 7-30 september. Hon kommer att hålla en publik föreläsning om sin vistelse i kommunen och ta emot en förbokad grupp. Föreläsningen hålls på Sigtunastiftelsen den 4 november.

fme_oktober
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
defacto_helsida
ica_oktober

#cyklaförtobbe stannade till i Sundveda

Märstafolket I söndags fick Sundveda besök av Andreas Hauge, Jonas Forsberg och Per Sandberg som cyklar från Oskarshamn till Skellefteå och under sin resa samlar in pengar till leksandsspelaren Tobias Forsberg som skadade sig förra året.

nrh
connys
colorama_april2
defacto_outsider