defacto_pan2020
Amanda Cardell ska arbeta i Urmakaren under tre veckor.Foto: Amanda Cardell/Sigtuna Museum

Amanda Cardell intar Urmakaren

Sigtuna Museum har fått in sin första konstnär enligt Artist in Residence.

centrum_artikel

Sigtuna Museum & Arts har startat ett program för Artist in residence. Det innebär att konstnärer eller liknande kan komma till Sigtuna där de får en ”friplats” att utöva sin konst eller kulturella verksamhet. Syftet är att aktivera en plats med konstnärligt utbyte och skapa rum för kreativitet.

Den första artisten som kommer in är Amanda Cardell som ska verka i Huset Urmakaren i Sigtuna, ett bostadshus byggt under 1870-talet och ligger granne med Sigtuna Museum. Det är den enda tomten i Sigtuna som har samma form idag som för 1000 år sedan. Tomten har också direktkontakt med strandpromenaden.

Amanda Cardell verkar i huset under tre veckor, 7-30 september. Hon kommer att hålla en publik föreläsning om sin vistelse i kommunen och ta emot en förbokad grupp. Föreläsningen hålls på Sigtunastiftelsen den 4 november.

speedy_helsida
teatergrillen_helsida
centrum_helsida2020
EXTRA

Många ville se nya WE Arlandastad

Nöjesnyheter Närmare tusen personer invigde WE Träning och Hälsas nya anläggning i Arlandastad: - Vi är väldigt, väldigt glada och nöjda över den fantastiska feedback vi fått under dagen. Vi har tecknat fler medlemskap än vad vi hoppats på, våra padelbanor börjar bli fullbokade och våra nybörjarkurser likaså, säger Niklas Wikegård.

EXTRA

Bio i Märsta stänger igen

Nöjesnyheter Biografen som Folkets Bio driver i Biokällan i Märsta stänger efter fem år: - -Vi har haft för få besökare för att verksamheten ska gå ihop, säger Rose-Marie Strand, ordförande i föreningen Märsta Bio.

connys_helsida
2020_helsida
defacto_helsida

Författare bildar förening

Kulturnyheter Ett antal författare i Sigtuna har gått ihop och startat en förening: - Avsikten är att skapa en gemensam kontaktyta och kunna sprida information om medlemmarna, säger Crister Mattsson, en av gruppens medlemmar.

happyhomes_2019

Sam och Valentin cyklar jorden runt

Märstafolket Märstaborna Valentin och Sam kommer efter nyår att börja sin resa med att cykla runt jorden (!) - De senaste två åren har vi fyllt på reskassan, köpt utrustning så som cyklar, tält, sovsäckar, cykelväskor osv, berättar duon i mail till märsta.nu

sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
nrh
connys
teatergrillen_outsider