panorama
Amanda Cardell ska arbeta i Urmakaren under tre veckor.Foto: Amanda Cardell/Sigtuna Museum

Amanda Cardell intar Urmakaren

Sigtuna Museum har fått in sin första konstnär enligt Artist in Residence.

Sigtuna Museum & Arts har startat ett program för Artist in residence. Det innebär att konstnärer eller liknande kan komma till Sigtuna där de får en ”friplats” att utöva sin konst eller kulturella verksamhet. Syftet är att aktivera en plats med konstnärligt utbyte och skapa rum för kreativitet.

Den första artisten som kommer in är Amanda Cardell som ska verka i Huset Urmakaren i Sigtuna, ett bostadshus byggt under 1870-talet och ligger granne med Sigtuna Museum. Det är den enda tomten i Sigtuna som har samma form idag som för 1000 år sedan. Tomten har också direktkontakt med strandpromenaden.

Amanda Cardell verkar i huset under tre veckor, 7-30 september. Hon kommer att hålla en publik föreläsning om sin vistelse i kommunen och ta emot en förbokad grupp. Föreläsningen hålls på Sigtunastiftelsen den 4 november.

helsida
corner_helsida
connys_helsida
centrum_helsida2020
boisigtuna
festspec_host2020_helsida
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida

Märsta på Minecraft

Nöjesnyheter Delar av Märsta finns nu tillgängligt på Minecraft: - Anledningen till att vi har valt att lägga tid på det här är att visa vad vi på geodataenheten kan göra med tillgängligt kartmaterial och att väcka en nyfikenhet för vad geodata är och vad det kan användas till, säger Sigtuna kommuns Geodatachef Sonja Tegeback-Hjort.

Späckat program för Valsta Café

Kulturnyheter Skyddsvärnet har startat upp sin kaféverksamhet i Valsta Centrum: - Det vore fantastiskt om Valsta café kan bli ytterligare en mötesplats för boende i Valsta. En plats att umgås på, ta del av upplevelser och lära känna nya människor som man annars inte skulle umgås med, säger Sandra Tillbom, projektledare.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

corner_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
festspec_host2020_outsider
nrh