centrum_jul_panorama
Amanda Cardell ska arbeta i Urmakaren under tre veckor.Foto: Amanda Cardell/Sigtuna Museum

Amanda Cardell intar Urmakaren

Sigtuna Museum har fått in sin första konstnär enligt Artist in Residence.

centrum_jul_artikel

Sigtuna Museum & Arts har startat ett program för Artist in residence. Det innebär att konstnärer eller liknande kan komma till Sigtuna där de får en ”friplats” att utöva sin konst eller kulturella verksamhet. Syftet är att aktivera en plats med konstnärligt utbyte och skapa rum för kreativitet.

Den första artisten som kommer in är Amanda Cardell som ska verka i Huset Urmakaren i Sigtuna, ett bostadshus byggt under 1870-talet och ligger granne med Sigtuna Museum. Det är den enda tomten i Sigtuna som har samma form idag som för 1000 år sedan. Tomten har också direktkontakt med strandpromenaden.

Amanda Cardell verkar i huset under tre veckor, 7-30 september. Hon kommer att hålla en publik föreläsning om sin vistelse i kommunen och ta emot en förbokad grupp. Föreläsningen hålls på Sigtunastiftelsen den 4 november.

greeknighthelsida

Carolas julshow hyllas

Nöjesnyheter Carolas julshow som hade premiär i helgen hyllas av Aftonbladets krönikör Håkan Steen: - Det blir väldigt mycket jul, och väldigt mycket Carola, skriver han.

sigtunavatten_standard

Gardell till Kulturum

Nöjesnyheter Jonas Gardell kommer till Kulturum i mars: - Drottningen åker ut i sitt rike för att tala till sitt folk, säger Jonas Gardell i ett pressmeddelande.

defacto_jul
ica_oktober
fme_oktober
tp_helsida
happyhomes_2019
trainingpartner_jobb_helsida
centrum_jul_helsida
nrh
greeknight_outsider
connys
colorama_april2
julbord
trainingpartner_jobb_outsider
tp_outsider