arlandagk_panorama
Ungdomarna kommer att få en tisdag varje vecka till att skapa något i Konsthall MärstaFoto: Pressbild/Sigtuna kommun

Konsthallen startar upp projekt för barn- och ungdomar

Konsthallen i Märsta startar upp verksamhet för barn- och ungdomar på tisdagar.

sportlov_centrum

Det kommer att vara olika temaprojekt under tisdagar i Konsthall Märsta. Det kommer att vara olika teman för både barn, familjer och ungdomar. Ett inslag är en ungdomsgrupp som träffas för att få in ungdomar i långsiktiga projekt i konsthallen:
– Vi kommer att göra olika konstprojekt tillsammans. Det kan vara alltifrån klassiska tekniker till street art eller att starta en vlogg eller podcast. Jag hoppas att många tar chansen att vara med, berättar Elin Kusmin, kulturpedagog.

22:a september kommer man att ha Återbruksfestival där även förskolebarn kommer att ta plats. Det kommer att visas upp olika konstprojekt som man skapat med återanvänt material. Det kommer att vara en dag som syns i hela Märsta Centrum.

sangensemble
sigtunavatten_standard
EXTRA

Beslut: Kommunen kan vräka nyanlända

Nyheter Kammarrätten ger Lidingö rätt om att de får vräka nyanlända efter två år, det öppnar upp även för Sigtuna kommun som haft ett antal uppmärksammade fall det senaste året.

arlandagolf
ridskola_2019_helsida

Flest städare och busschaufförer bor i kommunen

Nyheter Fackförbundet LO har tagit fram en rapport som visar vilka yrkesgrupper det finns mest av i en kommun: - Stockholms län är ett väldigt delat län. Människor med vårdbiträdelöner har inte råd att bo i kommuner som Danderyd. Det finns en tydlig koppling att kommuner med många högavlönade har få hyresrätter, säger Marika Lindgren Åsbrink, författare av rapporten hos LO.

happyhomes_2019
icavalsta_semlor
sportlov2019
defacto_helsida

Läsare: Rökare ta hand om ert skräp

Nyheter En läsare kontaktade märsta.nu med bild från Märsta station där det ligger massor med fimpar: - Till alla rökare: städa upp er egen skit ni slänger runt omkring er.

banner_trerosor
extravaganza_outsider
ridskola2019_outsider
nrh