defacto_pan
Ungdomarna kommer att få en tisdag varje vecka till att skapa något i Konsthall MärstaFoto: Pressbild/Sigtuna kommun

Konsthallen startar upp projekt för barn- och ungdomar

Konsthallen i Märsta startar upp verksamhet för barn- och ungdomar på tisdagar.

Det kommer att vara olika temaprojekt under tisdagar i Konsthall Märsta. Det kommer att vara olika teman för både barn, familjer och ungdomar. Ett inslag är en ungdomsgrupp som träffas för att få in ungdomar i långsiktiga projekt i konsthallen:
– Vi kommer att göra olika konstprojekt tillsammans. Det kan vara alltifrån klassiska tekniker till street art eller att starta en vlogg eller podcast. Jag hoppas att många tar chansen att vara med, berättar Elin Kusmin, kulturpedagog.

22:a september kommer man att ha Återbruksfestival där även förskolebarn kommer att ta plats. Det kommer att visas upp olika konstprojekt som man skapat med återanvänt material. Det kommer att vara en dag som syns i hela Märsta Centrum.

centrumbanner
defacto_host2018
EXTRA

Man attackerade bank

Blåljus En man ska ha kastat sten mot Nordeas fönster under förmiddagen: -Vi har signalement men ingen är gripen, säger Mats Eriksson vid Polisens ledningscentral.

Krock i Arlandastad

Blåljus Tre fordon krockade på Bristagatan under förmiddagen: - Alla tre har bärgats och det är klart förbi platsen, sa Mats Eriksson vid Polisen till märsta.nu.

EXTRA

Stökig kväll i Valsta

Blåljus Det var stökigt i Valsta under söndagskvällen. Ordningsvakter fick sin bilruta krossad och en person rånades på sin jacka.

valet2018

(S)-toppen avgår för att ta över Revisorsnämnden

Politik Socialdemokraternas andranamn i höstens val, Steffen Oxenvad, lämnar sitt uppdrag i fullmäktige för att istället ta över som ordförande i revisionen: - Kommunrevisionen är en av kommunens viktigaste demokratiska kontrollinstanser och posten som ordförande är enda ordförandeposten som tillfaller oppositionen, skriver Steffen i mail i märsta.nu

valet2018

Nya kommunledningen på plats

Politik I samband med kommunfullmäktige på torsdagen så valdes en ny kommunstyrelse: - Tillsammans med kommunledningsgänget i Alliansgruppen Lars Björling (SfS), Gill Brodin (C), Pernilla Bergqvist (L), Karsten Bjärbo (KD) och Mats Weibull (M, vice ordförande i kommunstyrelsen) kommer jag i egenskap av kommunstyrelsens ordförande leda arbetet för att göra Sigtuna till en av landets bästa och tryggaste kommuner att bo och verka i, kommenterar Olov Holst (M)

EXTRA

Axelsson hoppar in i Riksdagen

Politik Marie Axelsson som var riksdagskandidat i höstens val har nu fått kallas in för att tjänstgöra som ersättare en tid: - Jag är jätteglad över att få den här chansen, säger Marie till märsta.nu

outsider
objekt4
komvuxq3_4
sigtunavatten_standard
connys
objekt3
sportfiske_banner
sbrf_sep
nrh_sigtuna
objekt2