moderaterna_panorama
Foto: Odensala Vårrunda

Konst och hantverksrundan i Odensala utvidgas

Odensala Konst- och Hantverksförening som arrangerar Vårrundan kommer att utvidga den med utställare från andra delar av landsbygden.

Odensala Vårrunda kommer i år att bli Odensala konst- och hantverksrunda. Elva utställare finns med, ett flertal av dessa är nya och har ingen koppling till Odensala men hemmahörande på landsbygden i kommunen.
-Vårrundan 2022 ger möjlighet att lära känna ändå mer av bygden och de människor som verkar där, skriver Odensala Konst- och Hantverksförening i ett pressmeddelande.
Det kommer att ställas ut konst, kultur samt hantverk och inredning samt trädgårdsprodukter. Utöver utställning finns försäljning på elva olika platser. Man får även träffa konstnärer och hantverkare samt prova på flera tekniker, som linberedning och smide. Café finns också på flera platser. Rundan arrangeras 23-24 april i Odensala med omnejd.
defacto_helsida
connys_helsida
liber_helsida
centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april
2020_helsida

Borgmästargården öppnas upp

Kulturnyheter Sigtunas siste borgmästare Gustaf Dahl donerade Borgmästargården till Sigtuna kommun i september 1990, nu ska den öppnas upp för allmänheten som en del av Sigtuna museum.

ewas_helsida

Veronica och Jenny gör Clubkvällar i Märsta

Märstafolket Veronica Stjernstedt och Jenny Eriksson arrangerar till helgen Club Vega med Tema 80-90-tal: - Vi är två helt vanliga tjejer som bott i kommunen i många år och som saknat evenemang som vänder sig till vår målgrupp, berättar Veronica.

marinan_helsida

Torgfest i Stadsängarna

Nöjesnyheter Sigtuna Stadsängar arrangerade torgfest under söndagen med vilket var välbesökt av både de nya stadsängsborna samt andra kommuninvånare.

Håller dansläger i sommar

Kulturnyheter Sigtuna Dansskola kommer i år för tredje året i rad att arrangera ett dansläger: - Under 6 dagar dansar vi och utforskar olika sätt att förhålla oss till musik och varandra, berättar Helena Gunnarsson på Sigtuna Dansskola.

Nu kommer Brobygget till Valsta torg

Kultur & Nöje Brobygget etableras även i Valsta torg: - Det är väldigt roligt att Brobygget – Sportis har kunnat dra igång under våren och det ska ha fungerat väldigt bra hittills med många deltagande barn vid varje tillfälle, säger Lars Björling (SfS), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
mp_outsider2022
nrh
sigtuna_vatten_outsider
ewas_outsider
marina_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022