defacto_pan2020
Foto: UC

Konkurserna ökar med 57 procent

Sigtuna var inte värre drabbat än vanligt av konkurser under mars men sett över det första kvartalet har konkurserna ökat med 57 procent.

centrum_artikel

Konkurserna i Sigtuna var två stycken under mars, vilket var en färre än samma period förra året. En ökning av konkurser märktes under de två första månaderna i år. Totalt i länet var det 183 konkurser under mars, att jämföra med 217 stycken under förra året i mars. Make Up store var en av bolagen som gick omkull, de omsatte i sina två bolag tillsammans 75 miljoner kronor. På tre månader har konkurserna i Sigtuna kommun ökat med 57 procent, från sju till elva bolag.

Källa: UC konkursstatistik och Newsworthy

Lokala småföretag bidrar med 3 av 10 skattekronor

Näringsliv Kommunens småföretag bidrar med nästan 3 av 10 skattekronor som går till kommunkassan: - Varje skattekrona i kommunen måste skapas innan den kan fördelas inom välfärden och vår rapport visar tydligt att det är småföretagen som står för en väldigt stor del av notan, säger Björn Petersson, ordförande Företagarna Sigtuna.

dackskiftarna_helsida
2020_helsida
happyhomes_sommar2020
ridskola2020_helsida

Nordic Wellnes till Märsta Centrum

Näringsliv Nordic Wellness har tecknat avtal med FastPartner om att etablera i Märsta Centrum: - För oss är det viktigt att finnas i levande miljöer, innebärande många besökare till centrumet, boende och mängder av företag, vilket vi får här i Märsta Centrum, kommenterar Magnus Wilhelmsson, VD på Nordic Wellness.

rentawreck_helsida
Moderaterna_helsida2021
speedy_vinter_helsida
vardcentral_helsida
connys_helsida
coronakrisen

Därför är Sigtuna hårdast drabbat av pandemin

Näringsliv märsta.nu rapporterade i helgen om att Sigtuna är den kommun i länet som drabbats hårdast pandemin: – Det är väldigt, väldigt allvarligt för oss. Under 2020 hade vi den snabbast växande arbetslösheten i landet, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

defacto_helsida

Näringslivet har tappat mer än var femte krona

Näringsliv Sigtuna kommuns näringsliv har tappat mer än var femte krona i omsättning under pandemin: - Sigtunas negativa utveckling är starkt kopplat till dess närhet till Arlanda och att vi har haft en stor nedgång i det internationella resandet, säger Stefan Westerberg på Stockholms Handelskammare.

centrum_helsida2020

Hotellägaren: Vaccinet nödvändigt för att restriktioner ska hävas

Näringsliv Lotta Giesenfeld Boman hoppas att vaccinet ska rädda hennes hotell och branschen från vad hon kallar "coronahelvetet".

sigtunastad_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

rentawreck_outsider
connys
speedy_vinter2020_outsider
moderaterna_sigtuna
ridskola_2020_outsider
vardcentral_outsider
nrh
sigtunastad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
dackskiftarna_outsider