moderater_pan_sommar
Foto: UC

Konkurserna ökar med 57 procent

Sigtuna var inte värre drabbat än vanligt av konkurser under mars men sett över det första kvartalet har konkurserna ökat med 57 procent.

panorama_centrum

Konkurserna i Sigtuna var två stycken under mars, vilket var en färre än samma period förra året. En ökning av konkurser märktes under de två första månaderna i år. Totalt i länet var det 183 konkurser under mars, att jämföra med 217 stycken under förra året i mars. Make Up store var en av bolagen som gick omkull, de omsatte i sina två bolag tillsammans 75 miljoner kronor. På tre månader har konkurserna i Sigtuna kommun ökat med 57 procent, från sju till elva bolag.

Källa: UC konkursstatistik och Newsworthy

SAS säkrar likvida medel

Näringsliv SAS säkrar 700 miljoner dollar från riskkapitalfonder som förvaltas av Apollo Global Management: - Vi är glada att ha säkrat detta finansieringsåtagande från investmentfirman Apollo Global Management efter en omfattande och konkurrensutsatt process, säger styrelseordförande Carsten Dilling.

mp_helsida_april
helsida_sfs
kso_helsida

Sigtunabo startar Co-working-center

Näringsliv Daniel Mancilla från Sigtuna startar ett co-working-center i Arlandastad i september: - - Vi vill göra människovänliga kontor. Det betyder att vi inreder och sätter belysning utifrån de behov som människor har under en hel dag och ett helt år säger Daniel Mancilla, VD på Arlandabaserade Maleon.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
social_helsida
connys_helsida

Tre av fyra resenärer är tillbaka

Näringsliv Arlanda hade drygt 1,9 miljoner resenärer i juni vilket innebär att fyra av fem resenärer är tillbaka: - Vi har nu ett stabilare läge på Arlanda och en förbättrad kösituation till säkerhetskontrollen, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

mote_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Norwegian ökar kraftigt i juni

Näringsliv Norwegian rapporterar en ökning i antalet resenärer till nästan 2 miljoner: - Jag är mycket glad över att vi genomfört nästan 100 procent av de cirka 400-450 dagliga flygningarna vi hade planerat i juni, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.

klart: Det blir strejk

Näringsliv SAS-piloterna och SAS har inte kommit överens och det blir därmed en strejk: - Vi beklagar djupt att våra kunder påverkas av denna strejk, den leder till förseningar och inställda flyg, säger Anko van der Werff, President & CEO på SAS.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

mote_outsider
nrh
outsider_social
pantamera_out
kso-duell_out
moderat_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
sfs_out
centrum_sommar_outsider2022
mp_outsider2022
swedol_outsider