defacto_pan2020
Foto: UC

Konkurserna mer än fördubblats i år

Sex företag gick i konkurs under februari vilket är en liten ökning jämfört med förra året.

centrum_artikel

I Stockholms län gick 154 företag i konkurs under februari. Det är färre än förra året då 199 företag gick i konkurs. När det gäller Sigtuna kommun var antalet konkurser sex stycken, en ökning med fyra procent. Stockholms kommun stod för klart flest konkurser, 115 stycken, men även där var det en minskning. Bara fyra kommuner visar en ökning av konkurser, däribland Sigtuna som hade den högsta ökningen procentuellt sett enligt siffror från Newsworthy.

Hittills i år har konkurserna i kommunen ökat med 125 procent enligt UC:s siffror över Stockholms län.
– Restaurangbranschen är den enda branschen där konkurserna ökar jämfört med februari 2020, från 29 till 43. Det lär tyvärr inte blir bättre när caféer och restauranger från och med idag omfattas av nya, hårdare restriktioner. Hela besöksnäringen är hårt drabbad och det påverkar inte minst många unga; besöksnäringen anställer många unga. Med de nya restriktionerna står många jobb på spel. De unga är också den grupp som lider mest av överskuldsättning nu, med rekordmånga ansökningar om skuldsanering. Det är frestande att ta snabba konsumtionslån i hopp om att jobben ska återvända. Den aggressiva marknadsföringen av konsumtionslån gör tyvärr inte saken bättre, kommenterar Richard Damberg, ekonom på UC som ingår i den nordiska koncernen Enento Group.

Lokala småföretag bidrar med 3 av 10 skattekronor

Näringsliv Kommunens småföretag bidrar med nästan 3 av 10 skattekronor som går till kommunkassan: - Varje skattekrona i kommunen måste skapas innan den kan fördelas inom välfärden och vår rapport visar tydligt att det är småföretagen som står för en väldigt stor del av notan, säger Björn Petersson, ordförande Företagarna Sigtuna.

connys_helsida
speedy_vinter_helsida
2020_helsida
rentawreck_helsida
ridskola2020_helsida

Nordic Wellnes till Märsta Centrum

Näringsliv Nordic Wellness har tecknat avtal med FastPartner om att etablera i Märsta Centrum: - För oss är det viktigt att finnas i levande miljöer, innebärande många besökare till centrumet, boende och mängder av företag, vilket vi får här i Märsta Centrum, kommenterar Magnus Wilhelmsson, VD på Nordic Wellness.

Moderaterna_helsida2021
happyhomes_sommar2020
vardcentral_helsida
defacto_helsida
coronakrisen

Därför är Sigtuna hårdast drabbat av pandemin

Näringsliv märsta.nu rapporterade i helgen om att Sigtuna är den kommun i länet som drabbats hårdast pandemin: – Det är väldigt, väldigt allvarligt för oss. Under 2020 hade vi den snabbast växande arbetslösheten i landet, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

dackskiftarna_helsida

Näringslivet har tappat mer än var femte krona

Näringsliv Sigtuna kommuns näringsliv har tappat mer än var femte krona i omsättning under pandemin: - Sigtunas negativa utveckling är starkt kopplat till dess närhet till Arlanda och att vi har haft en stor nedgång i det internationella resandet, säger Stefan Westerberg på Stockholms Handelskammare.

sigtunastad_helsida

Hotellägaren: Vaccinet nödvändigt för att restriktioner ska hävas

Näringsliv Lotta Giesenfeld Boman hoppas att vaccinet ska rädda hennes hotell och branschen från vad hon kallar "coronahelvetet".

centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderaterna_sigtuna
connys
rentawreck_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
sigtunastad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
vardcentral_outsider
dackskiftarna_outsider
ridskola_2020_outsider