sap_pan
Foto: UC

Konkurserna fortsätter ner – Konkursvåg att vänta i höst

Konkurserna i kommunen fortsatte ner i juli men UC spår en konkursvåg i höst.

panorama_centrum

I juli minskade konkurserna i kommunen med 24 procent jämfört med förra året och trenden för i år ser ljus ut då det förra året skedde 29 konkurser fram till juli, i år har det hittills skett 22 konkurser. Grannkommunerna Bro, Väsby och Vallentuna visar samtliga upp röda siffror i konkursstatistiken.

Under året har det varit en konkursvåg inom handel och detaljhandel. Till hösten väntas fler konkurser i och med att storbankerna höjt räntan i kombination med rekordhög inflation och devalvering av kronan. Man spår ökade konkurser inom många branscher.

SAS säkrar likvida medel

Näringsliv SAS säkrar 700 miljoner dollar från riskkapitalfonder som förvaltas av Apollo Global Management: - Vi är glada att ha säkrat detta finansieringsåtagande från investmentfirman Apollo Global Management efter en omfattande och konkurrensutsatt process, säger styrelseordförande Carsten Dilling.

mote_helsida
defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Sigtunabo startar Co-working-center

Näringsliv Daniel Mancilla från Sigtuna startar ett co-working-center i Arlandastad i september: - - Vi vill göra människovänliga kontor. Det betyder att vi inreder och sätter belysning utifrån de behov som människor har under en hel dag och ett helt år säger Daniel Mancilla, VD på Arlandabaserade Maleon.

mp_helsida_april
kso_helsida
social_helsida

Tre av fyra resenärer är tillbaka

Näringsliv Arlanda hade drygt 1,9 miljoner resenärer i juni vilket innebär att fyra av fem resenärer är tillbaka: - Vi har nu ett stabilare läge på Arlanda och en förbättrad kösituation till säkerhetskontrollen, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef.

connys_helsida
helsida_sfs

Norwegian ökar kraftigt i juni

Näringsliv Norwegian rapporterar en ökning i antalet resenärer till nästan 2 miljoner: - Jag är mycket glad över att vi genomfört nästan 100 procent av de cirka 400-450 dagliga flygningarna vi hade planerat i juni, säger Geir Karlsen, vd för Norwegian.

pantamera_avc_helsida

klart: Det blir strejk

Näringsliv SAS-piloterna och SAS har inte kommit överens och det blir därmed en strejk: - Vi beklagar djupt att våra kunder påverkas av denna strejk, den leder till förseningar och inställda flyg, säger Anko van der Werff, President & CEO på SAS.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
kso-duell_out
pantamera_out
swedol_outsider
mp_outsider2022
mote_outsider
nrh
sfs_out
connys
outsider_social
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider