defacto_pan2020
Foto: UC

Konkurserna fördubblades 2021

Konkurssiffrorna från UC för 2021 visar att nästan dubbelt så många bolag gick i konkurs under 2021 jämfört med 2020.

37 företag gick i konkurs under 2021 vilket är en ökning med 95 procent jämfört med 2020 då det var 19 företag i konkurs. Dessutom finns landets största konkurs i kommunen i och med att Norwegian Air Sweden gick i konkurs med 919 miljoner i omsättning. Dock var det inga anställda som berördes i konkursen.

I hela länet minskade konkurserna med 10 procent under 2021, från 2290 till 2050 enligt Creditsafe.
– När vi summerar konkursåret 2021 landar vi på lägsta siffran sedan 2017. Det är låga nivåer i nästan hela landet. Trots några få månader med noterad uppgång, så uteblev den väntade konkursökningen, säger Henrik Jacobsson, VD på Creditsafe.

Enligt Jacobsson var en bidragande orsak till de låga konkurssiffrorna att det fanns möjligheter till skatteanstånd samt återinförande av statliga krisstöd.

liber_helsida
2020_helsida
logistik_sigtuna_helsida

Fyra konkurser i kommunen

Ekonomi Konkurserna i kommunen fortsätter öka för i år, det var fyra konkurser i år och totalt är ökningen åtta procent i år.

helsida

Fabrik för hållbart flygbränsle byggs i Brista

Näringsliv Bristaområdet får en ny fabrik som ska producera hållbart flygbränsle: - Detta är ett unikt projekt som har potential att förändra flygindustrin och beroendet av fossila bränslen, Karin Genemo, divisionschef för Industri på COWI.

retro_helsida
mp_helsida_april

Ny Heat-restaurang i Arlandastad

Näringsliv Arlandastad Group och Heat med förre märstabon Daniel Wärnmark som ägare har tecknat avtal om att etablera nya konceptet Heat Express: - Vi sökte ett expansivt område där vårt koncept skulle fungera. Att få möjligheten att öppna vårt nya koncept i Explore Arlandastad tillsammans med Arlandastad Group såg vi som en win-win, säger Jesper Hofmann, VD på Heat Restauranger.

connys_helsida
defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida

Logicenters bygger ut sin anläggning

Näringsliv Logicenters bygger ut anläggningen i Arlandastad med 10 300 kvadratmeter: - Vi är otroligt glada över att få utöka vår närvaro i Arlandastad ytterligare, säger Matthias Kettelholt, CEO på Logicenters.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
centrum_sommar_outsider2022
outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
mp_outsider2022
retro_outsider
logistik_outsider