arlandagk_panorama
Arlanda Komvux i Kunskapens husFoto: Pressbild/Sigtuna kommun

Komvux lägger ner vårdprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet på Arlanda Komvux läggs ner och från och med i höst blir det ingen antagning.

centrum_tvaar

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden har beslutat att lägga ner Vård- och omsorgsprogrammet på Arlanda komvux, de elever som går på programmet går klart sin utbildning och erbjuds att läsa de kurser som ingår i programmet. Anledningen till att programmet stängs för antagning är bristande intresse enligt Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. Bara fem sökte programmet inför hösten och det går 30 elever totalt. Nämnden konstaterar at 97 kommuninvånare valt att studera på annan utbildningsanordnare än Sigtuna kommun. Man räknar inte med att söktrycket ökar för 2020.

Fotnot: märsta.nu uppgav i en tidigare upplaga att elever på Arlandagymnasiet ska vara påverkade vilket inte stämmer, enbart Arlanda komvux påverkas av detta.

arlandagolf
connys
sigtunavatten_standard

Här är Årets pedagoger

Nyheter Sigtuna kommun har utsetts sex pedagoger till Årets pedagoger 2018: - Vi har många skickliga lärare och pedagoger i Sigtuna kommun som spelar en viktig roll för lärande, trygghet och utveckling i förskola och skola. Det är med stor glädje som vi lyfter fram dessa personer som verkligen gör skillnad för våra barn och unga i kommunen, säger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

ridskola_2019_helsida
happyhomes_2019
sangensemble
defacto_helsida

Ekillaelever missnöjda med maten

Nyheter Elever på Ekillaskolan klagar över att maten inte är vällagad och att muslimer inte får halalkost: - Alla skolor har samma matsedel och därmed serveras samma rätter varje dag på skolorna, säger Camilla Lindström, områdeschef och leg. dietist på MatEnheten.

banner_trerosor

Holst: Skolan har fått mer

Politik Under torsdagen kommer Lärarförbundet att genomföra en demonstration mot nedskärningar, men kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) poängterar att ramarna för skolan ökar i år.

karby_varme1

uppdaterad En till sjukhus efter påkörning

Blåljus En person kördes på vid korsningen Västra Bangatan/Nymärstagatan vid 12.30-tiden: - En anmälan om vållande till kroppsskada har upprättats, säger Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral.

sh_oppet
karby2
extravaganza_outsider
ridskola2019_outsider