bovard_sh
Arlanda Komvux i Kunskapens husFoto: Pressbild/Sigtuna kommun

Komvux lägger ner vårdprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet på Arlanda Komvux läggs ner och från och med i höst blir det ingen antagning.

rosta_sigtuna2

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden har beslutat att lägga ner Vård- och omsorgsprogrammet på Arlanda komvux, de elever som går på programmet går klart sin utbildning och erbjuds att läsa de kurser som ingår i programmet. Anledningen till att programmet stängs för antagning är bristande intresse enligt Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. Bara fem sökte programmet inför hösten och det går 30 elever totalt. Nämnden konstaterar at 97 kommuninvånare valt att studera på annan utbildningsanordnare än Sigtuna kommun. Man räknar inte med att söktrycket ökar för 2020.

Fotnot: märsta.nu uppgav i en tidigare upplaga att elever på Arlandagymnasiet ska vara påverkade vilket inte stämmer, enbart Arlanda komvux påverkas av detta.

eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

moderaternamaj
mp_eu

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

nationaldag_helsida
happyhomes_2019
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

eu_sap
oppning_helsida
varfest_helsida
nationaldag_helsida
v_eu_helsida
nationaldag_out
v_eu
oppning_outsider
connys
fme_outsider
colorama_april
rosta_sigtuna
moderaterna_maj_outsider
mp_eu_outsider
sh_bovard_out
defacto_outsider
sap_outsider_eu
bonava_maj_outsider
sh_oppet
nrh
ridskola2019_outsider