panorama
Ibrahim Khalifa (S), kommunstyrelsens ordförande, riskerar nya nederlag då kommunledningen inte har majoritet i Kommunstyrelsen.Foto: Daniel Iskander

Kommunledningen riskerar nya nederlag

På måndag är det sammanträde i Kommunstyrelsen igen, med tanke på att det parlamentariska situationen inte löst sig finns det risk att flera ärenden lyfts bort eller röstas ner: - Vi får se vad som händer. Jag kan inte kontrollera SD och MP, säger oppositionsrådet Olov Holst (M) till märsta.nu

För en månad sedan bordlades ärende efter ärende i Kommunstyrelsen med anledning av att Moderaterna inte fick lägga fram ett ärende om vart besluten om ersättning för förtroendevalda tas. En vecka senare fattades beslut i Arbetsgivardelegationen, bestående av tre ledamöter, att Pierre Cengiz-Edstrand, vice ordförande i Kommunstyrelsen, ska fråntas sitt arvode. Inför mötet har det stormat kring Miljöpartiets representant i Kommunstyrelsen men han klargjorde under torsdagen att (MP) fortfarande är oberoende och att man hade rätt att avsäga sig samarbetsavtalet med (S) och (L).

Olov Holst (M) var drivande i bordläggningsärendena förra gången. Han svarar kryptiskt till märsta.nu att han inte kan kontrollera (MP) och (SD). Det lär finnas en del ärenden som oppositionen är oense med majoriteten om. Tidigare i veckan kom även intern kritik mot Socialdemokraterna från KS-ledamoten Ali Wandi.

helsida
happyhomes_sommar2020
boisigtuna
defacto_helsida

Bergkvara buss tar över skolskjutsarna

Nyheter Ellenius Buss tappar avtalet för skolskjutsar i kommunen till Bergkvara buss: - Kommunen har säkerställt att Bergkvara kan leverera tjänsten, säger Kimmo Stenroos, upphandlingschef i kommunen.

2020_helsida
connys_helsida
festspec_host2020_helsida
corner_helsida
centrum_helsida2020
sigtuna_vatten_outsider
corner_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
festspec_host2020_outsider
nrh