halloween_centrum
Ibrahim Khalifa (S), kommunstyrelsens ordförande, riskerar nya nederlag då kommunledningen inte har majoritet i Kommunstyrelsen.Foto: Daniel Iskander

Kommunledningen riskerar nya nederlag

På måndag är det sammanträde i Kommunstyrelsen igen, med tanke på att det parlamentariska situationen inte löst sig finns det risk att flera ärenden lyfts bort eller röstas ner: - Vi får se vad som händer. Jag kan inte kontrollera SD och MP, säger oppositionsrådet Olov Holst (M) till märsta.nu

centrum_artikel

För en månad sedan bordlades ärende efter ärende i Kommunstyrelsen med anledning av att Moderaterna inte fick lägga fram ett ärende om vart besluten om ersättning för förtroendevalda tas. En vecka senare fattades beslut i Arbetsgivardelegationen, bestående av tre ledamöter, att Pierre Cengiz-Edstrand, vice ordförande i Kommunstyrelsen, ska fråntas sitt arvode. Inför mötet har det stormat kring Miljöpartiets representant i Kommunstyrelsen men han klargjorde under torsdagen att (MP) fortfarande är oberoende och att man hade rätt att avsäga sig samarbetsavtalet med (S) och (L).

Olov Holst (M) var drivande i bordläggningsärendena förra gången. Han svarar kryptiskt till märsta.nu att han inte kan kontrollera (MP) och (SD). Det lär finnas en del ärenden som oppositionen är oense med majoriteten om. Tidigare i veckan kom även intern kritik mot Socialdemokraterna från KS-ledamoten Ali Wandi.

2020_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

connys_helsida
helsida_var2021
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

dack-helsida
mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020
bostad_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
nrh
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
connys
bostad_outsider
ridskola_2020_outsider
mp-outsider
dack-outsider