stationshusen
Ibrahim Khalifa (S), kommunstyrelsens ordförande, riskerar nya nederlag då kommunledningen inte har majoritet i Kommunstyrelsen.Foto: Daniel Iskander

Kommunledningen riskerar nya nederlag

På måndag är det sammanträde i Kommunstyrelsen igen, med tanke på att det parlamentariska situationen inte löst sig finns det risk att flera ärenden lyfts bort eller röstas ner: - Vi får se vad som händer. Jag kan inte kontrollera SD och MP, säger oppositionsrådet Olov Holst (M) till märsta.nu

centrum_artikel

För en månad sedan bordlades ärende efter ärende i Kommunstyrelsen med anledning av att Moderaterna inte fick lägga fram ett ärende om vart besluten om ersättning för förtroendevalda tas. En vecka senare fattades beslut i Arbetsgivardelegationen, bestående av tre ledamöter, att Pierre Cengiz-Edstrand, vice ordförande i Kommunstyrelsen, ska fråntas sitt arvode. Inför mötet har det stormat kring Miljöpartiets representant i Kommunstyrelsen men han klargjorde under torsdagen att (MP) fortfarande är oberoende och att man hade rätt att avsäga sig samarbetsavtalet med (S) och (L).

Olov Holst (M) var drivande i bordläggningsärendena förra gången. Han svarar kryptiskt till märsta.nu att han inte kan kontrollera (MP) och (SD). Det lär finnas en del ärenden som oppositionen är oense med majoriteten om. Tidigare i veckan kom även intern kritik mot Socialdemokraterna från KS-ledamoten Ali Wandi.

coronakrisen

Nio av tio resenärer nu borta

Nyheter Nio av tio resenärer på Arlanda har försvunnit under ett år med pandemin: - Den svagare utvecklingen för flygresandet i inledningen av året består under februari, då resenärsminskningen ligger kvar på cirka 90 procent, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

ridskola2020_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
meko_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
2020_helsida
mordet i rävsta

Tredje mordet på ett halvår

Nyheter Lokalpolisområdeschef Christoffer Bohman kommenterade på måndagskvällen det tredje mordet i kommunen inom loppet av ett halvår: - Jag har full förståelse för att händelserna i natt och under den senaste tiden skakar om samhället, sa han till SVT Stockholm.

branden på SSHL

Sista delarna av aulan rivs

Nyheter Under eftermiddagen pågick eftersläckning och rivning av aulan i SSHL: - Vi är många som sörjer den vackra byggnaden, som varit en symbol och viktig samlingslokal för skolan i alla år. Tack för allt stöd som har flödat in under dagen, skriver SSHL i ett uttalande.

kaosnatten!

Oklart samband mellan mord och brand

Nyheter Polisen uppger att den som hotade SSHL förra veckan inte är misstänkt för branden då denne sitter frihetsberövad. Men man vill gärna ha in tips om både mordet och branden som inträffade under natten till måndag.

ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
meko_outsider
nrh
centrum_sommar_out
connys
sigtuna_vatten_outsider