moderaterna_panorama
Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämndenFoto: Sigtuna kommun
Olov Holst (M)Foto: Marie-Therese Karlberg
ValstaskolanFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Kommunledningen planerar för öppning av Valstaskolan

Valstaskolan som stängdes för några år sedan kan till kommande läsår öppnas igen: - När Valstaskolan stängdes under den förra majoriteten styre gjordes det utifrån de förhållanden som gällde då. I efterhand kan vi bara konstatera att det inte blev bra för lokalsamhället i centrala Valsta, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Kommunstyrelsen skulle på måndagskvällen hantera ärendet gällande öppning av Valstaskolan. Man skulle fatta ett så kallat inriktningsbeslut med några utredningar inför 2022/23. Men ärendet återremitterades och en grundligare analys ska göras innan det kommer upp igen för beslut.

Avsikten är dock att öppna upp Valstaskolan för F-6. Alltså ingen högstadium som det var senast. Pernilla Bergqvist (L) var med om nedläggning av Valstaskolan för några sedan.
– Det var en helt enig nämnd med både majoritet och opposition som beslutade att stänga Valstaskolan. Men det var främst problematiskt för högstadiedelen. Nu kommer det inte att bli någon högstadieskola i Valsta, säger Bergqvist.

Sagaskolan har nu delar av sin verksamhet i Valstaskolan på grund av platsbrist och dålig teknisk status på byggnaden. Det har fungerat bra enligt Bergqvist.
– Men det är viktigt att understryka att detta inriktningsbeslut enbart gäller åk F-6. Vi kommer göra en barnkonsekvensanalys tillsammans med elever och berörda förvaltningar och planera för att inne- och utemiljön blir riktigt bra och trygg, fortsätter Bergqvist.

Kommunstyrelsen ordförande Olov Holst (M) poängterar att nedstängningen av den dåvarande majoriteten gjordes av de förhållanden som då gällde.
– I efterhand kan vi bara konstatera att det inte blev bra för lokalsamhället i centrala Valsta. Med ett kraftigt förstärkt trygghetsarbete och en lång rad andra trygghetsskapande projekt på gång i Valsta är nu förutsättningarna helt annorlunda för att åter öppna Valstaskolan.

liber_helsida
marinan_helsida
connys_helsida
Extra

Vapenlarm i Sigtuna

Blåljus Polis larmades till Sigtuna under tisdagseftermiddagen med anledning av att man sett en personer med vapenliknande föremål i en bil.

ewas_helsida
defacto_helsida
mp_helsida_april
sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
mp_outsider2022
nrh
ewas_outsider
marina_outsider