bergstrand_jan_pan
Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämndenFoto: Sigtuna kommun
Olov Holst (M)Foto: Marie-Therese Karlberg
ValstaskolanFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Kommunledningen planerar för öppning av Valstaskolan

Valstaskolan som stängdes för några år sedan kan till kommande läsår öppnas igen: - När Valstaskolan stängdes under den förra majoriteten styre gjordes det utifrån de förhållanden som gällde då. I efterhand kan vi bara konstatera att det inte blev bra för lokalsamhället i centrala Valsta, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

centrum_artikel

Kommunstyrelsen skulle på måndagskvällen hantera ärendet gällande öppning av Valstaskolan. Man skulle fatta ett så kallat inriktningsbeslut med några utredningar inför 2022/23. Men ärendet återremitterades och en grundligare analys ska göras innan det kommer upp igen för beslut.

Avsikten är dock att öppna upp Valstaskolan för F-6. Alltså ingen högstadium som det var senast. Pernilla Bergqvist (L) var med om nedläggning av Valstaskolan för några sedan.
– Det var en helt enig nämnd med både majoritet och opposition som beslutade att stänga Valstaskolan. Men det var främst problematiskt för högstadiedelen. Nu kommer det inte att bli någon högstadieskola i Valsta, säger Bergqvist.

Sagaskolan har nu delar av sin verksamhet i Valstaskolan på grund av platsbrist och dålig teknisk status på byggnaden. Det har fungerat bra enligt Bergqvist.
– Men det är viktigt att understryka att detta inriktningsbeslut enbart gäller åk F-6. Vi kommer göra en barnkonsekvensanalys tillsammans med elever och berörda förvaltningar och planera för att inne- och utemiljön blir riktigt bra och trygg, fortsätter Bergqvist.

Kommunstyrelsen ordförande Olov Holst (M) poängterar att nedstängningen av den dåvarande majoriteten gjordes av de förhållanden som då gällde.
– I efterhand kan vi bara konstatera att det inte blev bra för lokalsamhället i centrala Valsta. Med ett kraftigt förstärkt trygghetsarbete och en lång rad andra trygghetsskapande projekt på gång i Valsta är nu förutsättningarna helt annorlunda för att åter öppna Valstaskolan.

2020_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
defacto_helsida
mod_helsida
handbollsskola
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

sigtuna_vatten_outsider
connys
bergstrand_out_jan
moderat_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh