center_pan21
Ibrahim KhalifaFoto: Jamshid Jamshidi
Pierre Cengiz-EdstrandFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv
Dan RosenholmFoto: Daniel Iskander/Arkiv

Kommunledningen överens igen

Efter en tids oenighet meddelar kommunledningen nu att de är överens om ett samarbete inför den stundande budgeten som ska röstas igenom i oktober.

centrum_artikel

I oktober ska budgeten röstas igenom och risken var uppenbar att Kommunstyrelsens förslag skulle röstas ner med tanke på det senaste halvårets turbulens mellan Socialdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet. De senares kommunalråd Pierre Cengiz-Edstrand fick arvodet indraget eftersom han deklarerade att han inte vill agera röstboskap åt (S) och (L).

Men nu verkar gamla synder vara förlåtna. I ett pressmeddelande på förmiddagen sades man vara överens om att samarbeta och att man varit överens om politikens innehål och haft same syn på vilka utmaningar kommunen står inför och hur de ska mötas. Pierre Cengiz-Edstrand (MP) har kritiserat Socialdemokraterna för att inte jobba fram ett samarbetsavtal:
– För mig har det varit viktigt att vi får ett nytt samarbetsavtal på plats, oavsett vad det inneburit för mig personligen. Detta var anledning till mitt beslut att rösta fritt så länge det inte fanns ett avtal. Det gläder mig att vi nu har det på plats och därmed också en stark kommunledning, säger Pierre Cengiz-Edstrand i pressmeddelandet.

Dan Rosenholm (L) som Cengiz-Edstrand enligt uppgift haft svårt att samarbeta med säger att han hälsar Pierre välkommen tillbaka och att man arbetat fram ett gemensamt budgetförslag som ska presenteras och som säkrar kommunens långsiktiga investeringsförmåga. Kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa (S) uppger att man gått igenom punkt för punkt för hur man ska samarbeta och utveckla Sigtuna kommun.
– Den här typen av nära samarbete går bara att bygga långsiktigt, ibland måste det få ta lite tid för att det ska bli riktigt bra, säger Khalifa.

connys_helsida

Så vill Bergqvist (L) vända trenden i Valsta

Politik Liberalerna har suttit i kommunledningen i olika konstellationer sedan 2014. Under 2021 klassades Valsta som utsatt område men till 2030 ska alla utsatta områden vara borta enligt förslag från partiet.

mp_host_helsida

Märstabo döms i blocketbedrägeri

Notiser En man från Märsta döms för grovt penningtvättsbrott sedan han lurat andra att betala in pengar för varor, pengarna skickades sedan vidare till andra konton.

happyhomes_sommar2020
helsida_var2021
defacto_helsida
2020_helsida
dack-helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

bostad_helsida
centrum_helsida2020
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack-outsider
centrum_sommar_out
nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
connys
mp-outsider
bostad_outsider
sigtuna_vatten_outsider