defacto_pan2020
Ibrahim KhalifaFoto: Jamshid Jamshidi
Pierre Cengiz-EdstrandFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv
Dan RosenholmFoto: Daniel Iskander/Arkiv

Kommunledningen överens igen

Efter en tids oenighet meddelar kommunledningen nu att de är överens om ett samarbete inför den stundande budgeten som ska röstas igenom i oktober.

centrum_artikel

I oktober ska budgeten röstas igenom och risken var uppenbar att Kommunstyrelsens förslag skulle röstas ner med tanke på det senaste halvårets turbulens mellan Socialdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet. De senares kommunalråd Pierre Cengiz-Edstrand fick arvodet indraget eftersom han deklarerade att han inte vill agera röstboskap åt (S) och (L).

Men nu verkar gamla synder vara förlåtna. I ett pressmeddelande på förmiddagen sades man vara överens om att samarbeta och att man varit överens om politikens innehål och haft same syn på vilka utmaningar kommunen står inför och hur de ska mötas. Pierre Cengiz-Edstrand (MP) har kritiserat Socialdemokraterna för att inte jobba fram ett samarbetsavtal:
– För mig har det varit viktigt att vi får ett nytt samarbetsavtal på plats, oavsett vad det inneburit för mig personligen. Detta var anledning till mitt beslut att rösta fritt så länge det inte fanns ett avtal. Det gläder mig att vi nu har det på plats och därmed också en stark kommunledning, säger Pierre Cengiz-Edstrand i pressmeddelandet.

Dan Rosenholm (L) som Cengiz-Edstrand enligt uppgift haft svårt att samarbeta med säger att han hälsar Pierre välkommen tillbaka och att man arbetat fram ett gemensamt budgetförslag som ska presenteras och som säkrar kommunens långsiktiga investeringsförmåga. Kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa (S) uppger att man gått igenom punkt för punkt för hur man ska samarbeta och utveckla Sigtuna kommun.
– Den här typen av nära samarbete går bara att bygga långsiktigt, ibland måste det få ta lite tid för att det ska bli riktigt bra, säger Khalifa.

centrum_helsida2020
ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020
connys_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

dackskiftarna_helsida
defacto_helsida
sigtunastad_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

vardcentral_helsida
2020_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

speedy_vinter_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dackskiftarna_outsider
sigtunastad_outsider
speedy_vinter2020_outsider
vardcentral_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
connys