moderaterna_riksdag
Delegationen från Sigtuna kommun tillsammans med representanter från Trygghetscentret i Karlstad.Foto: Facebook/Olov Holst

Kommunledning på studieresa till Karlstad för att lära om trygghetscenter

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) är på resa i Karlstad tillsammans med kommundirektör Christer Wikström för att besöka det trygghetscenter som Karlstad etablerat: - Ett väldigt inspirerande besök i Karlstad som drivit sitt Trygghetscenter i mer än tio år, skriver Holst via Facebook.

centrum_artikel

Sigtuna kommun avser öppna upp ett trygghetscenter och man har redan rekat etableringsplats, nästa steg är att besöka en kommun som redan har ett Trygghetscenter; Karlstad. Dit åkte kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M), hållbarhetschef Helen Kavanagh Berglund och kommundirektör Christer Wikström.

Olov Holst berättar via Facebook att centret i Karlstad håller plats för brandkår, kommunen, polis och brottsofferjour. Där kan invånare i Karlstad anmäla brott, hämta pass, lämna in hittegods eller kanske få hjälp att komma i kontakt med rätt person på polis eller brandkår.
– Det känns bra att kunna ta tag i trygghetsarbetet så konkret som vi nu gör, uppger holst på Facebook.

Kommunledningen har även fått träffa polis och brandkår för att höra om deras roll och arbete i trygghetscentret i Karlstad.
– Min förhoppning är nu ännu större än innan mötet att Sigtuna kommun ska kunna kopiera stora delar och inom kort öppna ett liknande trygghetscenter på lämplig plats i Märsta, fortsätter Holst.

2020_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

defacto_helsida
flygskola_helsida
centrum_helsida2020
helsida_var2021
mp_host_helsida
happyhomes_sommar2020

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

dack-helsida
julmarknad_helsida
connys_helsida
oppethus_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

flygskolan_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
oppethus_outsider
mp-outsider
dack-outsider
centrum_sommar_out
julmarknad_outsider
nrh
connys