centrum_host
Sigtuna kommun får hantera parkeringsövervakningen på Arlanda. Foto: Swedavia/Peter Phillips

Kommunkassan får hälften av alla böter på Arlanda

Genom ett avtal mellan Swedavia och Sigtuna kommun får kommunen hälften av alla intäkter för P-böter som utfärdas på flygplatsen: - Avtalet och övervakningsområdet är nytt för i år, det har därför inte skett någon avräkning, sådan görs vid kalenderårets slut, dec 2017, säger Ulf Sävström, produktionschef vid Stadsbyggnadskontoret.

Sigtuna kommun kommer att ta hand om parkeringsövervakningen på Arlanda. Genom åren har det kommit en del kritik mot nitiska P-vakter på Arlanda som bötfäller förare som stannar på fel plats.

Det nya avtalet mellan kommunen och Swedavia kan bli en kassako för kommunen, kommunen får nämligen 50 procent av alla intäkter, resterande del tar Swedavia oavkortat. Stadsbyggnadskontorets produktionschef tror dock inte på att det blir nått jagande av P-böter trots det provisionsbaserad intäktssystemet:
– Ingen av parterna har något intresse av att jaga intäkter, Swedavia vill att parkeringsövervakningen ska fungera på ett positivt och effektivt sätt, Sigtuna kommun utför i enlighet med Swedavia intentioner.

Swedavia kommer att styra hur parkeringsövervakningen kommer att ske genom parkeringsytor och skyltning. Hur mycket pengar samarbetet bringat in i år är inte känt än då en avräkning kommer att ske vid årets slut.
– Avtalet mellan Swedavia och kommun om parkeringsövervakning tillkom efter att Swedavia beslutat att inte fortsätta bedriva p-övervakning i egen regi inom sitt verksamhetsområde, säger Ulf Sävström

fme_oktober
happyhomes_2019
ica_oktober
centrum_host_helsida
sigtunavatten_standard
defacto_mustach_helsida
greeknighthelsida

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

connys
colorama_april2
greeknight_outsider
nrh