abs_pask
Sigtuna kommun får hantera parkeringsövervakningen på Arlanda. Foto: Swedavia/Peter Phillips

Kommunkassan får hälften av alla böter på Arlanda

Genom ett avtal mellan Swedavia och Sigtuna kommun får kommunen hälften av alla intäkter för P-böter som utfärdas på flygplatsen: - Avtalet och övervakningsområdet är nytt för i år, det har därför inte skett någon avräkning, sådan görs vid kalenderårets slut, dec 2017, säger Ulf Sävström, produktionschef vid Stadsbyggnadskontoret.

centrum_artikel

Sigtuna kommun kommer att ta hand om parkeringsövervakningen på Arlanda. Genom åren har det kommit en del kritik mot nitiska P-vakter på Arlanda som bötfäller förare som stannar på fel plats.

Det nya avtalet mellan kommunen och Swedavia kan bli en kassako för kommunen, kommunen får nämligen 50 procent av alla intäkter, resterande del tar Swedavia oavkortat. Stadsbyggnadskontorets produktionschef tror dock inte på att det blir nått jagande av P-böter trots det provisionsbaserad intäktssystemet:
– Ingen av parterna har något intresse av att jaga intäkter, Swedavia vill att parkeringsövervakningen ska fungera på ett positivt och effektivt sätt, Sigtuna kommun utför i enlighet med Swedavia intentioner.

Swedavia kommer att styra hur parkeringsövervakningen kommer att ske genom parkeringsytor och skyltning. Hur mycket pengar samarbetet bringat in i år är inte känt än då en avräkning kommer att ske vid årets slut.
– Avtalet mellan Swedavia och kommun om parkeringsövervakning tillkom efter att Swedavia beslutat att inte fortsätta bedriva p-övervakning i egen regi inom sitt verksamhetsområde, säger Ulf Sävström

speedy_helsida
happy_homes_mars
2020_helsida
coronakrisen

Biljettkontrollerna pausas

Nyheter SL pausar sina biljettkontrollanters arbete från och med denna vecka: - På grund av smittspridningen behöver vi alla hjälpas åt att hålla avstånd i kollektivtrafiken, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på trafikförvaltningen.

centrum_helsida2020
coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

ridskola2020_helsida
defacto_helsida
festspec_corona_helsida
marina_helsida
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

nrh
festspec_corona_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider