liber_pan
Sigtuna kommun får hantera parkeringsövervakningen på Arlanda. Foto: Swedavia/Peter Phillips

Kommunkassan får hälften av alla böter på Arlanda

Genom ett avtal mellan Swedavia och Sigtuna kommun får kommunen hälften av alla intäkter för P-böter som utfärdas på flygplatsen: - Avtalet och övervakningsområdet är nytt för i år, det har därför inte skett någon avräkning, sådan görs vid kalenderårets slut, dec 2017, säger Ulf Sävström, produktionschef vid Stadsbyggnadskontoret.

fraga_liberalerna

Sigtuna kommun kommer att ta hand om parkeringsövervakningen på Arlanda. Genom åren har det kommit en del kritik mot nitiska P-vakter på Arlanda som bötfäller förare som stannar på fel plats.

Det nya avtalet mellan kommunen och Swedavia kan bli en kassako för kommunen, kommunen får nämligen 50 procent av alla intäkter, resterande del tar Swedavia oavkortat. Stadsbyggnadskontorets produktionschef tror dock inte på att det blir nått jagande av P-böter trots det provisionsbaserad intäktssystemet:
– Ingen av parterna har något intresse av att jaga intäkter, Swedavia vill att parkeringsövervakningen ska fungera på ett positivt och effektivt sätt, Sigtuna kommun utför i enlighet med Swedavia intentioner.

Swedavia kommer att styra hur parkeringsövervakningen kommer att ske genom parkeringsytor och skyltning. Hur mycket pengar samarbetet bringat in i år är inte känt än då en avräkning kommer att ske vid årets slut.
– Avtalet mellan Swedavia och kommun om parkeringsövervakning tillkom efter att Swedavia beslutat att inte fortsätta bedriva p-övervakning i egen regi inom sitt verksamhetsområde, säger Ulf Sävström

centrum_helsida2020
connys_helsida
meko_helsida
happyhomes_sommar2020
EXTRA

Våldtäkt i Sigtuna

Blåljus En våldtäkt inträffade under natten i Sigtuna stad där en kvinna våldtogs av en man utomhus.

2020_helsida

Rolstabon: Ökat antal vildsvin i området

Nyheter Vildsvinen ökar i länet och en som känner av det är rolstabon Lorenzo Garcia: - Nog har jag vildsvin och rådjur i Rolsta. Som tur är skrämmer hästarna dem från fastigheten, säger Lorenzo.

speedy_vinter_helsida
julen_helsida
kristina_helsida

IS-kvinna greps på Arlanda

Blåljus En kvinna som misstänks ha tagit sitt barn till Syrien och anslutit sig till till Islamiska staten greps vid ankomst till Arlanda under måndagen.

defacto_helsida
budget 2021

Nu är budgeten klubbad

Politik Nu har budgeten för 2021 klubbats: - Tack vare väl genomförda reformer de två senaste åren har vi kunnat sanera och förstärka ekonomin, vilket gör att vi kan tillföra kärnverksamheterna; förskola, skola, vård, omsorg och trygghet ytterligare resurser, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande

manskold_helsida
budget 2021

Kommunens budget ska klubbas

Politik Idag måndag debatteras budgeten i kommunfullmäktige. Sammanträdet sker digitalt och kan följas live av kommuninvånare.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

kristina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
budget_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
julen_outsider
manskold_outsider
nrh
meko_outsider