moderaterna_panorama
Foto: Kronofogden

Kommuninvånarna skyldiga nästan 600 miljoner

Kommuninvånarnas sammanlagda skuld till Kronofogden för 2021 uppgick till nästan 600 miljoner kronor.

Antalet skuldsatta i kommunen är ungefär lika många vid årsskiftet 21/22 som året innan, cirka 2100 personer. 779 av de skuldsatta var kvinnor och 1314 var män. Den totala skulden till Kronofogden uppgick till 590 miljoner kronor, en ökning med cirka 100 miljoner på ett år. 700 av de skuldsatta har fått löneutmätning vilket innebär att en del av lönen måste gå direkt till Kronofogden.

Kronofogden konstaterar i ett pressmeddelande att skulderna minskat generellt sett i landet på grund av att radio- och tv-avgiften avskaffats samt att fordonsrelaterade skulder är färre likaså för skatt och studier. Den ekonomiska återhämtningen är även stark och de olika stödpaketen har fungerat som en ”krockkudde”.
– Ju längre tid man lever med skulder, desto svårare blir det att ta sig ur situationen. För de mest skuldsatta finns ofta bara en möjlig utväg: att ansöka om skuldsanering, säger Davor Vuleta, analytiker på Kronofogden.

helsida
logistik_sigtuna_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

liber_helsida
connys_helsida
retro_helsida
2020_helsida
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
mp_helsida_april

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
sigtuna_vatten_outsider
retro_outsider
swedol_outsider
outsider
mp_outsider2022
logistik_outsider
nrh
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022