moderat_sommar
Foto: Riksbanken

Kommuninvånarna skyldiga 56 miljoner till Skatteverket

På måndag 12/11 ska skatteskulderna betalas. I Sigtuna kommun rör det sig om drygt 1 procent som har skuld till Skatteverket enligt Kronofogden.

centrum_artikel

Procentuellt är Sigtuna kommun i länstopp gällande skulder till Skatteverket med 1,16 procent av befolkningen över 18 år. Bara i fem andra kommuner är andelen större hos myndiga personer. Sigtunabornas skatteskuld uppgår till 56,5 miljoner kronor som 415 personer orsakar.
– Alla har mycket att tänka på och kvarskatten är lätt att missa. Vi vill därför påminna alla skattebetalare att kolla en extra gång i sin digitala brevlåda och inte vänta in i det sista med betalningen, säger Johan Krantz, analytiker på Kronofogden.

När Kronfogden får hantera skulden från Skatteverket innebär det att det kan leda till en betalningsanmärkning som sedan kan ge svårigheter att låna penar, hyra lägenhet samt ger onödiga tilläggskostnader.

Totalt i länet är skatteskulden 3,5 miljarder kronor, mest i Stockholms kommun med knappt 1,5 miljarder. Utanför länet är det Haninge som drar upp siffrorna med 340 miljoner samt Botkyrka med 202 miljoner.

Grannkommunen Väsby har 331 personer som är skyldiga nästan 61 miljoner kronor. Lägsta skulden finns på Vaxholm där 63 personer är skyldiga 8 miljoner kronor. I hela riket rör det sig om obetalda skatteskulder på 14,8 miljarder kronor.

brobygget_helsida_valsta
kaa_sigtuna_helsida
2020_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
brobygget_midgard_helsida
sommar_sigtuna2020
landsbygd_sigtuna_helsida
speedy_helsida
marina_helsida
studeravidare_helsida
speedy_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_outsider_valsta
kaa_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_midgard_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
studeravidare_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider