moderaterna_panorama
Foto: Förpacknings- och tidningsinsamlingen

Kommuninvånarna dåliga på plaståtervinning

Kommuninvånarna är bland de sämre i länet på att källsortera plast.

Kommuninvånarna återvinner bara 3,3 kilo plast per person och år enligt siffror från Förpacknings- och tidningsinsamlingen som SVT publicerat. Det innebär att kommuninvånarna är sätt i hela länet på insamling av plast, Bro som är näst sämst har 5,3 kilo mer, Väsby som också hör till de sämre har 6,1 kilo. I Nykvarn samlar man in mest med hela 16 kilo, därefter Ekerö med 11,8.

I Brista har Stockholm Exergi byggt en anläggning som sorterar ut plast från avfallsmaterial innan det går till förbränning, plasten kan sedan gå till återvinning.
– Folk är engagerade och vill återvinna, men vi kan fortfarande bli bättre. Till exempel hamnar så mycket som varannan plastförpackning fortfarande i hushållsavfallet. Men varje insamlad förpackning gör skillnad och bidrar till ett mer hållbart samhälle, säger Helena Nylén, som är vd på FTI till SVT.

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

ewas_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

liber_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

mp_helsida_april
marinan_helsida
connys_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

2020_helsida
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
moderat_outsider
swedol_outsider
nrh
mp_outsider2022