moderater_pan_sommar
Foto: Pressbild/Cambio Vaccin

Kommuninvånarna bland de sämsta i länet på vaccinering

I Sigtuna kommun har sju av tio vaccinerat sig med en första dos mot covid-19 vilket är lägre än länssnittet och en av de lägsta siffrorna i länet.

centrum_artikel

Bara Södertälje och Botkyrka har lägre vaccinationstäckning än Sigtuna kommun, sju av tio har tagit en första dos här mot cirka två av tre i de nämna kommunerna. En anledning till lägre vaccinationstäckning är delvis en yngre befolkning än på övriga håll i länet. Vaccinationsgraden i kommunen bland 40-plussare är sju av tio och äldre har över 80 procents täckning. Men yngre än 40 har 56 procent för 30-39 år och 18-29 har 50 procents täckning. Samtliga siffror gäller en första dos.
– Vi ser ett stort intresse för vaccinering i regionen och det är viktigt att vi nu fortsätter vaccinera oss för att minska risken för en ökad smittspridning i höst och för att skydda oss själva och våra familjer och vänner från risken att bli allvarligt sjuk, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare i Region Stockholm.

Enligt Thyberg har nästan varannan mellan 16-17 vaccinerat sig i regionen med en dos.
– Jag blir glad av att se det stora intresset som finns bland ungdomarna att vaccinera sig. För att underlätta vaccination av ungdomar i gymnasieåldern kommer vi i samarbete med kommunerna i Södertälje och Upplands-Bro i nästa vecka ha vaccinationsbussar med drop in-tider ståendes i anslutning till några av gymnasieskolorna, säger Magnus Thyberg.

2020_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
bostad_helsida
mp_host_helsida
defacto_helsida
helsida_var2021
happyhomes_sommar2020
vaccin

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

vaccin-outsider
mp-outsider
bostad_outsider
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
nrh
swedol_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider