center_pan21
Foto: Daniel Iskander/Genrebild

Kommuninvånare räddade tio ton mat

Sigtuna kommuns invånare räddade under 2017 10,3 ton mat vilket motsvarar 47 kvadratmeter is på Arktis.

centrum_artikel

Matsmarts kunder i Sigtuna räddade 10.3 ton mat från att slängas under 2017, det innebär att 47 kvadratmeter is på Arktis också räddades eftersom varje ton mat orsakar utsläpp på ca 1,54 ton koldioxid. För varje ton koldioxid som släpps ut så minskar istäcket i Arktis med tre kvadratmeter enligt Matsmart.

Sigtuna kommun rankas nu som 167 i landet när det gäller att minska matsvinn, bäst är man i Berg med nästan 1 kilo per räddad invånare, i Sigtuna räddade vi 0,22 kilo per invånare. Överlag är invånare i småkommuner bättre än invånarna i stortsdadskommunerna, bäst i Stockholms län är Nynäshamn med 0,25 kilo per invånare, Sigtuna är trea.

helsida_var2021
mp_host_helsida
connys_helsida

Askerson bemöter kritiken: (S) far med osanning

Politik Efter kritiken som Socialdemokraterna riktat mot Mattias Askerson för att på "eget bevåg" JO-anmält Migrationsverket talar han nu ut: - Socialdemokraterna far med osanning när de påstår att jag i samband med ärenden på föregående nämndsammanträde brutit mot kommunens regler eller att jag vid sammanträdet fick kritik för att ha gjort så. Det är ett mycket anmärkningsvärt agerande från Socialdemokraterna.

happyhomes_sommar2020
2020_helsida
EXTRA

Hård kritik mot Askerson för JO-anmälan

Politik Sigtuna kommun JO-anmälde Migrationsverket för hanteringen kring nyanlända som slussas till kommunen, dock hävdar Socialdemokraterna att nämndordförande Mattias Askerson (M) inte kan agera själv i en anmälan.

centrum_helsida2020
coronapandemin

Sju områden med lägre vaccinationstäckning

Notiser Vaccinationen mot covid-19 går vidare i kommunen och en vaccinbuss har satts in i veckan i Märsta där det är lägre andel vaccinerade.

dack-helsida
bostad_helsida
defacto_helsida
coronapandemin

Covidfallen sjunker

Nyheter Covidfallen uppges sjunka totalt sett i Region Stockholm enligt de första siffrorna för vecka 41.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

bostad_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
connys
mp-outsider
ridskola_2020_outsider
dack-outsider
nrh